Inhaalrace van OFC komt te laat bij Westlandia

OFC is weer naar de vierde plek van de Derde Divisie zondag gezakt. De ploeg van Eric Heerings probeerde op bezoek bij Westlandia in het laatste halfuur nog een 3-0 achterstand weg te poetsen, maar kwam hiervoor net tekort: 3-2. Bovendien eindigden de Oostzaners het duel met negen man.

Na een gelijkwaardige eerste helft met kansen over en weer, ging OFC met een 1-0 achterstand rusten. Vlak voor de onderbreking opende Patrick Batist de score voor Westlandia nadat hij goed reageerde toen doelman Atam Koroglu een schot van Giovally Serbony slechts gedeeltelijk kon keren. Direct na rust moesten de bezoekers verder met tien man omdat Edip Biberoglu rood kreeg vanwege commentaar op de arbitrage.

Met een man minder slaagde OFC er niet in een inhaalrace in te zetten. Westlandia liep zelfs uit naar een 3-0 voorsprong. Eerst tekende Emre Bilgi – vlak daarvoor ingevallen – op fraaie wijze voor de 2-0 en ruim tien minuten voor tijd leek Melvin Vissers het duel in het slot te gooien. Direct vanaf de aftrap bracht Alje Wiltenburg de spanning terug in de wedstrijd: 3-1.

Het werd al helemaal spannend toen ook Westlandia rood kreeg. Serbony kon vanwege een elleboogstoot alvast gaan douchen. Het bleef niet lang tien-tegen-tien, want in de 86ste minuut moest Wiltenburg vertrekken omdat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Weer met een man minder kwam OFC toch terug tot 3-2. Een late treffer van Bryan Ottenhof in blessuretijd was slechts voor de statistieken.

De nederlaag was de eerste verliespartij voor de Oostzaners sinds eind januari. Omdat concurrent TEC wel won, heeft OFC de derde plek weer moeten afgeven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.