foto HAV
AFC kwam tegen Sneek niet verder dan 0-0

Inspiratieloos AFC blijft tegen hekkensluiter Sneek steken op 0-0

In de Topklasse heeft AFC twee hele dure punten laten liggen tegen nummer laatst Sneek Wit Zwart. De ploeg van Bart Logchies speelde ver beneden de maat en bleef steken op 0-0 tegen de hekkensluiter. AFC mag van geluk spreken dat de concurrenten om een plek in de Tweede Divisie ook punten verspeelden.

Toen Daan Sutorius na vijftig seconden op de lat schoot na een voorzet van Koen Bosma en goed werd van Pieter Koopman leek het de aanzet tot een leuke en attractieve wedstrijd te worden. Dat het uiteindelijk het hoogte punt van de wedstrijd zou zijn had niemand toe kunnen voorspellen. Op een kopbal van Koopman na liet AFC verder niets zien in de eerste helft.

Logchies zag het vanaf de bank gelaten aan. Sneek dat naar Amsterdam was gekomen om niet te verliezen kreeg voor rust nog de beste kansen. Sean de Ruiter ging alleen op Laszlo Sandor af, maar de doelman was attent in de een tegen een situatie. Tien minuten voor rust schoot Erolind Derguti in kansrijke positie over en uit een corner moest Sutorius een kopbal van Age Hains Boersma van de lijn halen.

Na rust kwam Sneek nauwelijks meer over de middenlijn. AFC had veelvuldig balbezit maar deed er nauwelijks wat mee. Melvin Grootfaam, die na tien minuten Koopman verving, kwam zijn directe tegenstander amper voorbij en aan de andere kant had Biberoglu zijn middag niet. De best kans was een kwartier na rust toen doelman Kevin van de Meulen een vrije trap van Koen Bosma uit zijn goal bokste.

Het zal voor Logchies een wedstrijd zijn om snel te vergeten. Gelukkig wisten UNA en Cuijk ook niet te winnen zodat de schade beperkt blijft en de Tweede Divisie nog steeds in het vizier blijft. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.