Invaller De Vegt belangrijk voor winnend WV-HEDW

Na de nederlaag van vorige week tegen ZOB, heeft WV-HEDW zich tegen BOL herpakt: 3-1. Ook tegen de ploeg uit Broek op Langedijk ging het zeker niet vanzelf, maar dankzij een sterke invalbeurt van Damien de Vegt werden drie punten gepakt.

Achterin ontbrak Nick Lammers, hij pakte vorige week rood en was dus geschorst. Jordy Dijkhuizen, normaal acterend vanaf het middenveld, was nu een linie gezakt. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na een paar minuten voor BOL. Sureyo Macrander liet zich verrassen vanuit zijn rug, waardoor BOL er gevaarlijk uit kwam. Oscar Absouseada schoot te hulp met een goede tackle op de bal. Aan de andere kant volgde voor WV een kansje voor Roy van Essen. Niek Groen kwam echter goed uit zijn doel, waardoor er weinig ruimte was en het schot van Van Essen naast het doel eindigde.

Maar de beste kansen waren in de eerste helft toch echt voor BOL. Zo schoot Timon Plak van dichtbij op Matthijs Kuiper en schoot Daniel Vos vanuit kansrijke positie hoog over. Het bleef dus 0-0, maar na ruim een half uur leek er voor de thuisploeg wel een andere domper aan te komen. Mick van Moerkerk ging na een duel naar de grond, greep naar zijn knie en schreeuwde het uit van de pijn. Er was even vrees voor een ernstige blessure, maar na behandeling kon de aanvoerder door en kon hij een paar minuten later feest vieren met zijn broer, die de 1-0 maakte. Na een goede actie van Tim Correia, nam Ashraf Azzouz de bal aan met de borst en produceerde een schotje. De bal bleef hangen en Jack van Moerkerk mocht het afmaken. Voor rust kreeg BOL echter ook nog de bal waar het recht op had. Er was achterin vertwijfeling bij de thuisploeg en daar profiteerde Alex van Enoo van. Dijkhuizen stond op de lijn, maar slaagde er niet meer in om de bal daar weg te halen.

Na rust begon WV wat meer te voetballen, maar in de laatste fase lukte het allemaal nog steeds net niet. Na een fraaie solo kreeg Abouseada een schietkans, maar zijn inzet zeilde voorlangs. Het lukte allemaal niet echt bij de Amsterdammers, maar een (noodgedwongen) wissel bood uiteindelijk uitkomst. Roy van Essen ging op driekwart van de wedstrijd naar de grond. In eerste instantie greep hij naar zijn hamstring, maar ook zijn enkel zorgde voor pijn. Damien de Vegt kwam hem vervangen en wist al na twee minuten een penalty mee te krijgen. Die werd door Azzouz keurig in de linkerhoek geschoten.

De voorsprong deed WV goed en nadat Azzouz nog een goede mogelijkheid had gekregen, was het De Vegt die voor de 3-1 zorgde. De invaller wist een BOL-verdediger de bal te ontfutselen, trok naar binnen en maakte het van net buiten het strafschopgebied bijzonder knap af. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

En er was na afloop meer goed nieuws: Nootdorp liet tegen Voorschoten ’97 punten liggen. Het levert een gat van inmiddels 17 punten op en dat betekent dat WV-HEDW volgende week voor het eerst op mag voor het kampioenschap. Daarvoor moet het zelf winnen op bezoek bij hekkensluiter Zwaluwen ’30 en moet Nootdorp wederom punten laten liggen en ook Voorschoten ’97 moet dat doen.