Roda zet VVZA aan de kant: 0-4

Invaller Steinhart schiet RODA ’23 naar de overwinning

RODA ‘23 kroop zondagmiddag door het oog van de naald, door twee late treffers. RODA wist uiteindelijk met 2-4 te winnen bij hekkensluiter Altior. Invaller Thomas Steinhart zorgde voor zijn eigen feestje door twee doelpunten binnen de knallen, kort na zijn invalbeurt.

Altior kwam binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong tegen de Bovenkerkse ploeg van Bnar Toofeek. De schrik zat er gelijk in. Het begin was zeer intens en dat bleef het tot en met het laatste fluitsignaal van arbiter Koene. De bal viel al na één minuut over keeper Lars van Oerle (RODA) heen: 1-0. Alsof het nog niet genoeg was bleef RODA cadeautjes weggeven. Een breedtebal in het centrum werd eenvoudig opgepikt en in het doel gewerkt: 2-0. Was er sprake van de welbekende onderschatting? Toofeek: “Er was geen onderschatting, ik denk dat het gewoon zo moest zijn. Alles wat zij raakten was gevaarlijk en wij missen de kansen. Alles mislukte bij ons op dat moment en nog daarna”.

RODA bleef knokken en vocht zich succesvol terug in de wedstrijd. Miquel van Duin gaf het startsein door na een half uur een geweldig schot van buiten de 16.5 meter in de verre hoek, diagonaal, binnen te schieten. De bal viel stijf in de kruising, buiten bereik van Altior doelman Jeroen Sassen: 2-1. Het gaf de groenen nieuwe energie. De 2-2 van Douwe Leenders viel op het juiste moment. Orlando Giovanni van Wort zakte iets uit, Ocean Coesel gaf een strakke voorzet en Leenders kon afwerken.

In de tweede helft werd het billenknijpen. RODA had heel veel balbezit, de ploeg creerde zelf de kansen. Het was wachten op de winst, maar de tijd begon te dringen. Een ‘gouden wissel’ moest dé uitkomst bieden. Hoewel RODA koel bleef, de ruimte zocht en Altior onder druk hield bleef het alles bevrijende doelpunt uit. Uiteindelijk was Altior dan toch stukgespeeld. Thomas Steinhart, goed voor vijf doelpunten dit seizoen als invaller, maakt in de 85e minuut de 2-3 en zorgde ook hoogstpersoonlijk voor het huzarenstukje én de 2-4 in blessuretijd.

Bnar Toofeek over zijn pupil en supersub Steinhart: “Thomas is nog niet (super)fit, heeft klachten aan de hamstring. We zijn voorzichtig met hem. Deze rol is nu heel belangrijk. Voor hem, voor ons. Hij weet, hij moet van ver komen. Hij haalt uit iedere speelminuut het maximale. Met deze brede selectie ben ik heel blij, we hebben echt een luxe. Maar, bovenal is deze overwinning een enorme teamprestatie.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.