IVV de baas in duel met De Meer

Vorig seizoen streden IVV en De Meer tot de laatste speelronde om de titel in de tweede klasse. De Meer kroonde zich tot kampioen, terwijl IVV via de nacompetitie promoveerde. Dit seizoen debuteren beide ploegen in de eerste klasse. De Landsmeerders wisten de selectie bij elkaar te houden en draaien behoorlijk mee, De Meer had veel wijzigingen in de selectie en heeft het lastig. Dat vertaalde zich door in de uitslag zondagmiddag: 3-1.

Bij De Meer stond ontbrak zondagmiddag eerste doelman Alex Guerra en omdat Patrick Gajda nog niet fit is, stond Indy Roode onder de lat. Hij moest toekijken hoe de bal achter hem in het doel viel na een afstandsschot van Boyd Mak vlak voor rust.

Na rust verdubbelde IVV de voorsprong, toen Daniël Schermer uit een corner van Roy Bussmann binnenkopte. De derde treffer kwam op naam van Luca Bruijnesteijn, die door trainer Ton Pronk van het derde naar het eerste elftal is gehaald. Een paar minuten voor tijd deed Jesse Borst nog iets terug voor De Meer, maar zijn goal was vooral voor de statistieken.

IVV bezet nu de achtste plaats, De Meer blijft steken op de dertiende plaats. Toch blijft trainer Marciano Nonneman positief: “Na de dreun die we hebben gehad van Hoofddorp (2-11, red.) pakken we het heel goed op met elkaar, dat is knap. De komende weken willen we vanuit positiespel het plan doortrekken en nog ergens drie punten op te pikken. Na de winter hoop ik dat iedereen fit is, dan heb ik er alle vertrouwen in dat wij punten gaan pakken.”

De Meer speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen Vitesse ’22. IVV gaat op bezoek bij hekkensluiter FC Uitgeest. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)