IVV na kwartier al kansloos in beker tegen topklasser GVVV

In derde knock-out ronde van de districtsbeker heeft derdeklasser IVV niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg uit Landsmeer ging met maar liefst 11-2 ten onder tegen zaterdag Topklasser. IVV komt wel in de recordboeken van de ploeg uit Veenendaal, want nog nooit boekte GVVV zo’n hoge score in de beker. Bij rust stond het al 6-0.

IVV was met veel supporters afgereisd naar Veenendaal. Zelfs een compleet jeugdteam wilde de bekerwedstrijd van het eerste elftal aanschouwen. Compleet met vuurwerk zorgde de jeugdige supporters voor de nodige sfeer op Sportpark Panhuis.

De ploeg van Adri Looijen was met een zeer positieve wedstrijdinstelling aan het duel begonnen. IVV trok zich niet massaal terug voor het eigen doel, zoals bij het handbal, om de schade te beperken. Het zocht zelfs de aanval om er gewoon een leuke wedstrijd van te maken en wel zien waar het schip zou stranden. Het leverde uiteindelijk meer op dan een eretreffer.

Na een kwartier was het duel al gespeeld. Twee keer Rik van Eerden en Sherwin Grot zorgde voor een snelle 3-0 voorsprong voor GVVV. De bekerstunt was compleet uit het zicht voor IVV. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Bart Hulsbos, Simon Brouwer en Wilco den Hartog zorgden er voor dat IVV-doelman Maarten Daniels nog drie keer de bal uit het net moest halen.

Na de 7-0 van Rik van Eerden redde IVV de eer door een doelpunt van de pas 17-jarige Davey de Haze. De kleinzoon van de aanwezige Rinus Israel profiteerde van een fout van doelman Johan Hansen (hij ging finaal onder de bal door) en maakte de 7-1.

Na die eretreffer liep de score snel op. Een eigen doelpunt van Sander Volger zorgde voor de 8-1.  Volger maakte zijn fout snel goed door niet veel later meteen kopbal voor de 8-2 te zorgen. In de laatste tien minuten volgde er nog drie treffers voor de thuisploeg. Roy Terschegget (2x) en Mitchel Bottenhelft bepaalde de eindstand op 11-2.

GVVV ontmoet in de volgende ronde weer een club uit onze regio. Dan gaat de ploeg uit  Veenendaal namelijk op bezoek bij Chabab. Kijk voor alle uitslagen en het (vervolg) programma van het bekertoernooi op de bekerpagina of klik hier.

Met dank aan de website van GVVV/M.Wateler
Foto Hans van den Ende: IVV , nog vol goede moed, in de bus op weg naar Veenendaal