Home / slideshow / Janyro Purperhart dwingt trainingsstage af bij Norrby IF

Janyro Purperhart dwingt trainingsstage af bij Norrby IF

Janyro Purperhart loopt sinds maandag een trainingsstage bij het Zweedse Norrby IF. De aanvaller, die drie weken geleden nog op proef was in Vietnam, heeft tot zondag om zich te bewijzen.

Stage

De stage bij het Vietnamese SHB Da Nang FC opende voor Purperhart deuren. Door beelden en het netwerk van enkele clubs wist hij interesse te wekken in Zweden. Norrby IF, waar hij deze week traint, komt uit op het tweede niveau van Zweden.

Purperhart is afkomstig van Van Riemsdijk Sports Academy. “Mocht hij op de trainingen bevallen, dan speelt hij wellicht nog een wedstrijd”, vertelt zaakwaarnemer Gwendell van Riemsdijk.

Norrby IF

Norrby IF (volledige naam: Norrby Idrottsförening) eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot van de competitie. De Zweedse club speelt in een stadion met een capaciteit van 16.899 toeschouwers. De thuishaven wordt gedeeld met IF Elsborg.

Verleden

Purperhart speelde in de jeugd van HFC EDO en kwam met het eerste elftal een seizoen uit in de Topklasse. Vervolgens speelde de jonge aanvaller voor achtereenvolgens SV United/DAVO, Legmeervogels en Olympia Haarlem. Vanaf de laatste club transfereerde hij, met de hulp van Van Riemsdijk Sport Academy, afgelopen jaar naar het hoogste niveau van Letland, waar hij speelde voor FK Jelgava. Mede door een blessure kwam snel een einde aan de samenwerking.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports Academy

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)