Jerrel Linger nieuwe voorzitter Real Sranang: “Het is mijn cluppie”

Jerrel Linger is benoemd tot nieuwe voorzitter van Real Sranang. Daarmee volgt hij de afgetreden Kenneth Comvalius op, die vanwege gezondheidsredenen het stokje wilde overdragen. Zijn plan is duidelijk: de Amsterdammers moeten weer een waardig eerste elftal krijgen.

Sportief gezien was dit seizoen één van de minste jaren van de club. In november nam het bestuur het nieuw opgerichte zaterdagteam uit de competitie en in februari werd opnieuw ingegrepen door ook de Zondag 1 terug te trekken. Volgend seizoen moet er weer een eerste elftal zijn. “Daar zijn we langzaam mee bezig. We willen niet overhaast te werk gaan of ten koste van alles weer een standaardteam hebben. We gaan nieuwe jongens goed screenen en willen geen rotte appels. Natuurlijk is dat geen garantie voor de toekomst, maar we willen wel zo goed voorbereid het nieuwe seizoen ingaan.”

De vijftigjarige Linger, speler van de Veteranen, werd tijdens de Algemene Ledenvergadering in april unaniem verkozen als voorzitter van een vijfkoppig bestuur. Omdat zijn kandidatuur breed gedragen werd binnen de club, waren er ook geen andere kandidaten. “Ik speel hier nu zeven jaar en op een gegeven moment word je onderdeel van de club. Het is gewoon mijn cluppie. Ik vind dat Real Sranang moet blijven bestaan”, zegt Linger. Dat begint met het behouden van de huidige teams (drie veteranen en drie zaalvoetbal) en het vormen van een nieuwe Zaterdag 1. Zodra dat staat, wil het nieuwe bestuur ook naar de jeugd kijken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)