Jeugdig Zeeburgia veel te sterk voor DEM

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud door opnieuw een hooggeklasseerde tegenstander te verslaan. Gedeeld koploper DEM werd met 4-0 terug naar huis gestuurd. Gilermo Pengel leverde met twee doelpunten een belangrijke bijdrage.

Met enkele A-junioren in de basisopstelling hadden de Amsterdammers het zwaar in het begin van de wedstrijd. De storm van DEM werd doorstaan, waarna Zeeburgia na twintig minuten zelf binnen korte tijd op een 2-0 voorsprong kwam. Pengel opende de score, waarna Emanuel David het eindstation was van een goed opgezette aanval.

DEM ging in de tweede helft vol voor de overwinning en zette de thuisploeg onder druk. Daardoor ontstonden ruimtes achter de verdediging, waar de Amsterdamse ploeg dankbaar gebruik van wist te maken. Halverwege de tweede helft pakte Jesse Pacuku zijn tweede gele kaart, waardoor Zeeburgia met tien man verder moest. Dit bleek echter geen probleem, want met zo’n twintig minuten te gaan werd een goed uitgespeelde counter door wederom Pengel omgezet in een goal: 3-0. Mauro Schröder maakte er vlak voor tijd zelfs 4-0 van.

“Ik heb als trainer nog nooit zo rustig kunnen zitten als de laatste twintig minuten vandaag”, zei Achkari. “We winnen nu twee keer op rij. Dit komt op een perfect moment”, stelt hij met het oog op de derby tegen concurrent AGB volgende week. “Het leeft wel bij de jongens. Maar onze voornaamste focus is onszelf veilig spelen. Daarvoor hebben we vandaag een goede stap gezet.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.