Jordi van Beek komende zomer van Kadoelen naar Sporting Krommenie

Jordi van Beek verlaat aan het einde van het seizoen zaterdag derdeklasser Kadoelen. De oefenmeester gaat na de zomer aan de slag bij het eerste zondagelftal van Sporting Krommenie, dat in de vierde klasse speelt. Van Beek was eerder trainer van de zaterdagselectie van De Dijk en TOB.

De belangrijkste reden voor Van Beek om deze stap te zetten zijn zijn kinderen. “Zij voetballen allebei op zaterdag bij Sporting Krommenie. Het lukt me niet om ze allebei te zien spelen. Dat vind ik een enorm gemis. Dan ga je het er thuis over hebben. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik niet meer op zaterdag wil trainen. Ik kan mijn taak als ouder niet meer vervullen. Het is wel met pijn in mijn hart hoor. Er zijn bij Kadoelen allemaal goede mensen en we hebben een geweldige staf. In dat opzicht was het een hele lastige keuze.”

De link met Krommenie was eenvoudig gelegd voor Van Beek. “Ik ben met Krommenie in gesprek gekomen. Ik vind het heel eervol dat de keuze op mij is gevallen. Ik woon sinds een paar jaar in Assendelft. De club heeft veel ambitie. Ze spelen helaas wel in de vierde klasse, maar ik zie veel perspectief omdat de focus ligt op doorstroming van de jeugd. We willen kijken of we op termijn kunnen promoveren.”

Van Beek is bezig aan zijn tweede seizoen voor Kadoelen. In zijn eerste seizoen liep hij met zijn ploeg de nacompetitie op een haar na mis. Na een goede start van dit seizoen lijkt de klad er een beetje in te zitten. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie verloren. Daar komt bij dat het zes punten is kwijtgeraakt vanwege het terugtrekken van De Germaan/De Eland uit de competitie. “Het was vorig jaar voor velen een verrassing dat we zo goed meededen. Je merkt dat ploegen dit seizoen meer rekening met ons houden. Dat was vorig seizoen nog niet zo. We krijgen nu veel kansen, maar we scoren te weinig en we krijgen te makkelijk goals tegen. Hopelijk gaat het kwartje de andere kant op vallen. Het is natuurlijk jammer dat we zes punten kwijtraken door de Germaan. Maar ik heb het volle vertrouwen in de groep. Ik denk dat we voetballend goed meekunnen. We missen alleen een beetje een leider achterin. Onze aanvoerder Patrick Pigge is al het hele jaar geblesseerd.”

De doelstelling voor de rest van het seizoen blijft hetzelfde voor de ploeg van Van Beek. Kadoelen wil voor de tweede periode gaan. “Ja, natuurlijk. We gaan niet voor de kat z’n viool meedoen. We willen ergens om spelen. Afgelopen zaterdag was wat dat betreft een enorme domper. Aan de andere kant is dat ook weer heel leerzaam voor de jongens om met tegenslagen om te kunnen gaan.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!