Jordi van Gelderen vanuit Finland naar AFC

Tweede Divisionist AFC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jordi van Gelderen. De centrale verdediger komt over van het Finse Kotkan Työväen Palloilijat, kortweg KTP genoemd. Van Gelderen is de vierde aanwinst voor AFC.

Van Gelderen (26) die werd geboren in Amstelveen en speelde in de jeugd van Haarlem voordat hij in 2010 naar Argon vertrok. Een jaar later contracteerde Willem II hem. In 2012 tekende hij een contract bij Het Finse JJK Jyvaskyla. Bij zijn debuut op 5 mei 2012 wist hij direct te scoren. In totaal speelde hij daar 62 wedstrijden waarin hij zes keer wist te scoren. Dit seizoen kwam hij uit voor KTP in Kotpa. “Ik heb een fantastische tijd gehad in Finland. Het voetbal is goed en het leven in Finland is ook top,” vertelt de verdediger. “Na bijna vijf jaar was het echter wel mooi geweest en wilde ik graag iets anders. Ik kwam in contact met AFC en was eigenlijk vrij snel rond.”

Jordi van Gelderen vier een treffer voor
Jordi van Gelderen viert een treffer voor JJK Jyvaskyla

Met JJK kwam Van Gelderen zelfs nog uit in de Europa League. “Ik heb in totaal vier wedstrijden in de Europa League gespeeld tegen Stabaek uit Noorwegen en FK Zeta uit Montenegro. Dat was een geweldige ervaring. Ik heb zelfs nog een doelpunt gemaakt.”

Van Gelderen heeft nog altijd de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen. “Ik ga nu misschien een stap achteruit maar uiteindelijk hoop ik later weer een stap vooruit te maken. Ik wil volgend seizoen eerst met AFC goed presteren. In het eerste seizoen in de tweede divisie is het belangrijk dat we ons in ieder geval handhaven. AFC is een mooie club en ik hoop dat we het goed gaan doen,” besluit de centrumverdediger.

De komst van een centrale verdediger was hard nodig voor de ploeg van Bart Logchies omdat Jasper de Haer en Geoffrey Galata gestopt zijn en Randall Shakison vertrekt naar TEC uit Tiel.

AFC verstrekte zich eerder al met Glenn van Zoolingen (Ajax), Patrick Zonneveld (IJsselmeervogels) en Sam Nijpels (JVC Cuijk). De komst van Jimmy Spruit (VVSB) ging op het laatste moment niet door omdat hij een contract tekende bij Almere City.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)