Home / Algemeen / Jordy Blom helpt Ilpendam met vier goals voorbij Buitenveldert

Jordy Blom helpt Ilpendam met vier goals voorbij Buitenveldert

Zondag vierdeklasser Ilpendam is op tijd wakker geworden tegen Buitenveldert. De hekkensluiter nam brutaal een 0-2 voorsprong in handen, maar na een rode kaart stelde de ploeg van Remco Sint aan de hand van Jordy Blom op tijd orde op zaken: 5-2.

Buitenveldert werd onder druk gezet door Ilpendam, al kwamen de bezoekers er in de omschakeling gevaarlijk uit. Dat resulteerde na negen minuten ook in een verrassende openingstreffer. Uit een vrije trap van Lars Stofberg opende Joelo Wielzen de score. Een flinke tegenvaller voor een beter Ilpendam. Zo schoot Mike Postma over en trof de aanvaller even later op aangeven van Rony Volmer de paal. Vlak na rust overkwam Volmer datzelfde.

Een snelle uitbraak van de Amsterdammers leverde de 0-2 op van Wielzen. Buitenveldert leek te gaan stunten bij de nummer vijf van de ranglijst. Toch kwam Ilpendam goed terug. De thuisploeg werd wel een handje geholpen door de bezoekers. Zo keerde verdediger Brahim Akandouj een hard schot met zijn hand, wat hem op een rode kaart kwam te staan en een strafschop voor Ilpendam. De vlak daarvoor ingevallen Jordy Blom (van vakantie teruggekeerd, red.) tekende vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer.

Tegen tien man maakte Ilpendam het verschil. Een voorzet van Volmer viel bij de tweede paal binnen voor de 2-2, Blom maakte uit een vrije trap van Nick Peerenboom de 3-2 en twaalf minuten voor tijd voltooide de invaller zijn hattrick. Buitenveldert kwam niet meer van de eigen helft af. In een sporadische aanval verzuimde Wielzen ook zijn derde te maken. Hij zocht het doel iets te hoog. In plaats van 4-3 werd het vlak voor tijd 5-2. Blom maakte zijn show compleet met zijn vierde van de middag.

Ilpendam blijft door deze overwinning meedoen om de bovenste plekken. Buitenveldert komt vooralsnog niet van de laatste plek af. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)