JOS
JOS koestert wel het punt tegen UNA, er had meer ingezeten.

JOS en UNA in evenwicht

JOS is er donderdagavond niet in geslaagd zijn competitie treffen met UNA winnend af te sluiten. Op het eigen sportpark – in het weekend voor de paasdagen – speelde JOS met 1-1 gelijk tegen UNA uit Zeelst, Veldhoven. De heenwedstrijd eerder dit seizoen was ook in evenwicht (2-2).

Beide ploegen kregen enkele goede kansen in een wedstrijd die meer dan het aanzien waard was, maar JOS mocht het meeste aanspraak maken op de overwinning. In tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijd tegen UDI’19, waarin JOS wel won maar niet goed speelde, was er voor het publiek meer dan voldoende te beleven.

Het hoog geklasseerde UNA was na een lange rit door de file niet in staat JOS zijn wil op te leggen. Sterker, van de twee ploegen begonnen de Amsterdammers het beste aan de wedstrijd. Er waren wat mogelijkheden om te scoren in de eerste helft. Bas Schol, die onder de lat bij JOS een sterk seizoen beleeft, had samen met de verdediging de zaken prima op orde. Toch mochten de gasten als eerste juichen; kort voor rust zette Brian Boogers zijn ploeg op een 0-1 voorsprong in Amsterdam. Het begint af en toe op een handicap te lijken bij JOS; heel aardig voetballen, de zaken op orde en dan alsnog een doelpunt toelaten in een wedstrijd waarin beide teams elkaar niet ontlopen.

,,Uiteindelijk hou ik wel een goed gevoel aan de wedstrijd en het gelijke spel over”, concludeerde Cor ten Bosch. Dat was vooral op basis van de gehele wedstrijd en hoe wij voetbalden. ,,Wij leden weinig balverlies. UNA staat hoog geklasseerd, hoewel er niet veel grote kansen uit voortkwamen uit hun spel. Achterin en op het middenveld stond het prima bij ons.”

We zitten weer een klein beetje in de lift

,,De tweede  helft hebben we echt wel goed gespeeld. Ik kon Raymond Fafiani brengen, wat nog meer voetbal brengt. Malcolm Esajas heeft een heel goede wedstrijd centraal gespeeld. Raven Bergwijn kreeg twee enorme kansen en Tim Plemper is natuurlijk dodelijk gevaarlijk in de zestien meter. Zijn actie, waarin hij twee man uitkapte had beter verdient.”

JOS - COR TEN BOSCH
Cor ten Bosch prijst zijn ploeg

,,Uiteindelijk zijn we blij dat we kort voor tijd via Raven Bergwijn de gelijkmaker achter UNA keeper Petar Stoskovic schieten, we zaten al in de achtentachtigste minuut”, omschreef de trainer de gelijkmaker. ,,De tweede helft stond het nog beter bij ons in vergelijk met het eerste deel. De invallers hebben een goede bijdrage geleverd. Zeker is dat wij met deze wedstrijd weer verder kunnen en weer een klein beetje in de lift zitten. Dit niveau moeten wij minimaal vast houden”, benadrukt Cor ten Bosch.

Door het gelijkspel heeft JOS nu 32 punten uit achtentwintig wedstrijden, waardoor het veertiende blijft staan. Gemert, de nummer dertien heeft een gelijk aantal punten, maar een beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld. Directe concurrent Groene Ster, tegenstander van JOS op zondag 16 april in Heerlen, heeft vijf punten minder, maar komt ook nog in actie.

Archieffoto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie