jos - nijpels
Sam Nijpels, rots in de verdedigende branding maakte de 1-1

JOS in de laatste minuut verslagen door Groene Ster

JOS leed een onfortuinlijke als pijnlijke nederlaag (2-1) bij RKSV Groene Ster in Heerlen. Na een lange heenreis van ruim 210 kilometer, met oponthoud en een omleiding rondom Den Bosch, trad JOS later dan gepland om 14.45 uur aan voor de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Groene Ster. JOS trainer-coach Cor ten Bosch was not amused. ,,Totale idioterie om zulke uitduels te moeten spelen. Wie heeft dat verzonnen?”

Ziekenhuis

Het duel tussen de twee divisie-laagvliegers werd geen moment echt saai en was speltechnisch gelijkgaand. De spanning die er op stond vergoedde ook veel. JOS kreeg twee mooie kansen in de beginfase. Na een half uur oponthoud bij Groene Ster – na een vervelende botsing van Chefrino Eind, die ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis moest – werd er weer gevoetbald in Heerlerheide. ,,Ja, het spookte wel even door het hoofd dat de wedstrijd gestaakt zou worden en wij onverrichte zaken huiswaarts zou moeten keren. Gelukkig wilde de scheidsrechter ook de wedstrijd afmaken en konden we verder. Na het incident, het opstarten en hervatten maakten wij weinig meer klaar”, vond ten Bosch.

Totale idioterie om zulke uitduels te moeten spelen

Groene Ster won vrijwel alle persoonlijke duels en komt niet onverwacht op voorsprong. Groene Ster zet de aanval zelf op en opent al glijdend de score. Shaquille Simmons is het doeltreffende eindstation, een snelle aanval over de rechterlank van de groen-witten: 1-0.

Wissel

De schade bleef tot de rust beperkt tot een verschil van één. “Ik paste een aantal wissel toe in de rust en breng Max Versteeg”, vervolgt Ten Bosch. ,,We begonnen de tweede helft best goed, al kreeg Groene Ster ook kansen om de score uit te bouwen.”

JOS - COR TEN BOSCH

Sam Nijpels maakt na een goed uur voetbal gelijk voor JOS; een scherp aangesneden vrije trap en de opeenvolgende rebound is een prooi voor de ijverige Nijpels: 1-1. De wedstrijd is vervolgens onder controle voor de Amsterdammers, met een sterker JOS in fases van de tweede helft. Enkele keren komt JOS dreigend voor het doel van Groene Ster, maar weet het verschil niet te maken. Het duel lijkt in een gelijkspel te eindigen. Groene Ster scoort in de slotminuut de voor hun bevrijdende treffer. Na een pegel uit een korte corner van Safouane Ahidar geeft Joey Dekkers de bal een zetje achter de verslagen JOS-doelman Bas Schol: 2-1.

Verslagen constateert Cor ten Bosch dat de ruim vierhonderd kilometer busreis en bijna elf uur van huis niets heeft opgeleverd qua punten: ,,We hadden de wedstrijd onder controle en krijgen in de tweeënnegentigste minuut een doelpunt tegen. Alles ging daar verkeerd. Het was een soort van dejavu. Twee jaar geleden overkwam mij hetzelfde. Toen stonden we er veel beter voor met JOS, maar verloren we hier. Ook toen in de blessuretijd, met 2-1. Vandaag is een trieste dag, een zware teleurstelling. We kwamen goed terug in de wedstrijd vond ik, wonnen onze duels. Ondanks dat we steeds weer moeten wijzigen. We hadden hier de mogelijkheden op een resultaat en hebben die laten liggen. We hadden absoluut meer verdiend.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie.