JOS maakt het zichzelf onnodig lastig tegen SDO

JOS/Watergraafsmeer is een ronde verder in het bekertoernooi. De Amsterdammers waren in een doelpuntrijk duel te sterk voor competitiegenoot SDO. De thuisploeg was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar het verschil op het scorebord was slechts klein: 3-2.

Ondanks de barre omstandigheden en hevige windvlagen dicteerde JOS/Watergraafsmeer van meet af aan het spel. De thuisploeg kreeg al in de eerste tien minuten via Raymond Fafiani en Omar Limon twee goede kansen om de score te openen. Beide inzetten belandden naast het doel van Dion Thomas (oud-doelman van AFC en Ajax).

Met lange ballen probeerde JOS de ruimtes op het veld te zoeken, maar had de thuisploeg in de wind een lastige tegenstander. In de 24ste minuut namen de Amsterdammers de leiding in de wedstrijd. Omar Limon schudde Dino van Essen van zich af en schoot de bal vervolgens uit een lastige hoek snoeihard in de verre hoek: 1-0.

patrick-lokken-jos-sdo-beker-mario-wormhoudt

SDO probeerde op haar beurt in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar de bezoekers uit Bussum waren voorin te paniekerig en hanteerden in de counter een te hoog baltempo om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kreeg JOS-spits Patrick Lokken een goede mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Na een half uur spelen verdween zijn lob over het doel.

De enige grote kans van SDO in de eerste helft, was een inzet van Kick van Aelst (vorig seizoen nog bij FC Weesp). De aanvaller kreeg de bal uit de kluts in de voeten en krulde de bal net naast het doel van Colby Harmon. Namens JOS/Watergraafsmeer kreeg Fafiani na een soort gelijke situatie dezelfde mogelijkheid, maar de middenvelder van JOS wist net als zijn collega van SDO niet te scoren. JOS kon met een minimale voorsprong de kleedkamers opzoeken.

finn-van-der-velden-jos-sdo-beker-mario-wormhoudt

Na de rust leek de ploeg van Roy van der Mije de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Uit een voorzet van Milo Pieplenbosch kon Lokken de bal van dichtbij binnen tikken: 2-0. Het duurde niet lang voordat SDO terug in de wedstrijd kwam. Vlak na de 2-0 wist Van Aelst de aansluitingstreffer te maken.

Toch brachten de Amsterdammers de marge weer terug naar twee doelpunten. Aanvoerder Maurice Renger was eerst met een schot nog dicht bij een treffer, iets wat Alex de Bruijne met een kopbal na bijna zeventig minuten wel lukte. Uit een hoekschop van Renger kopte De Bruijne raak: 3-1.

Opnieuw kwam SDO snel terug in de wedstrijd. Gelijk vanaf de aftrap zorgde Van Aelst wederom voor de aansluitingstreffer. De zege kwam echter niet meer in gevaar voor de Amsterdammers, die zich ten koste van de Bussummers bij de laatste 32 scharen.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt