Kevin Huijsman, controleur bij JOS

JOS moet nieuwe nederlaag slikken, OJC wint nipt

Jos heeft voor de tweede week op rij een zure nederlaag geleden. In Rosmalen verloor het met 1-0, Dennis Knuiman zorgde vijftien minuten voor het eindsignaal voor de winnende treffer en JOS bleef wederom – net als vorige week tegen koploper ADO ’20 – met compleet lege handen achter.

OJC pakte in een spannende wedstrijd voor eigen publiek drie punten tegen JOS Watergraafsmeer. De ploeg van Cor ten Bosch wist sinds begin november niet meer het doel te vinden. Het was op deze regenachtige zondagmiddag een wedstrijd met één gezicht, namelijk twee redelijk gelijkwaardige ploegen met opvallend veel middenveldspel. Over en weer waren er per saldo weinig scoringskansen, hoewel JOS  voor de theepauze nog een leuke kans kreeg. Ook OJC klopte op de deur. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, dat spelbeeld bleef zo in de tweede helft.

Met nog een stief kwartier op de klok leek een onschuldige aanval uit te lopen op een overname bij JOS. OJC-er Knuiman wist de voorzet van Mouad Hassan op waarde te schatten. Met een lage schuiver verschalkte hij JOS doelman Bas Schol. JOS gooide daarna alles op de aanval en wist het duel tot de laatste seconden spannend te houden. OJC trok de 1-0 voorsprong uiteindelijk over de eindstreep.

JOS keeper Bas Schol moest wederom in de laatste fase een doelpunt toestaan

Cor ten Bosch: “Ik kan niet anders zeggen dat dit heel zuur aanvoelt. Het was een typische 0-0 wedstrijd. Het zit even net niet mee…..Als we winnen zetten we een stap in het linkerrijtje. Nu is het andersom na twee nederlagen achter elkaar. Dan is de terugreis niet heel erg leuk. Een flinke domper zelfs. We zijn nu na een iets mindere fase qua uitslagen in het rechterrijtje beland. We hebben één van de drie duels achter de rug waar voor ons normaliter wat te halen valt. Woensdag a.s. wederom tegen DEM, beide teams zullen die tweede 45 minuten vol gas gaan. En zondag a.s. spelen we ook thuis, tegen TOGB. We gaan zien wat het gaat opleveren.”

OJC-coach Willem Leushuis, die in het verleden AFC in de topklasse onder zijn hoede had, was vanzelfsprekend tevreden met de zege. ,,Dankzij een tactische omzetting kwamen we beter in de wedstrijd en hebben we niets weggegeven. Ook hebben we meerdere aardige kansen bij elkaar gespeeld, maar daar was een aantal keer de eindpass niet goed. Wij laten absoluut zien dat we iets te zoeken hebben in de derde zondag divisie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie