Doelman Schol moest weer twee late tegentreffers incasseren

JOS op zoek naar vorm en punten

JOS ging zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Baronie opnieuw op zoek naar de vorm waarin het in een periode voor de winterstop af en toe stak. Met vier overwinningen, negen nederlagen en zes gelijke spelen kunnen de Amsterdammers een winstpartij inmiddels heel goed gebruiken. Het spel tegen Baronie was niet om over naar huis te schrijven en de nederlaag (2-0) kwam als een harde dreun binnen.

De 2-0 nederlaag tegen een directe concurrent in de strijd om een plek in de middenmoot stemde oefenmeester Cor ten Bosch niet tevreden: “Nee, het eten heeft mij zondagavond niet gesmaakt. We lieten een dramatisch niveau zien zondagmiddag, zo slecht van onze kant. Baronie was echt niet beter. Ik miste bij ons strijd. Een onherkenbaar JOS”.

JOS creëert vaak voldoende kansen, maar scoort simpelweg te weinig. De laatste competitiezege met meer dan een doelpunt verschil dateert alweer van begin november, toen Hercules aan de zegekar werd gebonden. Daarna werd tegen DEM nog één punt gehaald. Trainer ten Bosch sleutelde de laatste weken veelvuldig aan zijn haperende ‘doelpuntenmachine’, met een geweldig trainingskamp in Spanje achter de rug. Ook afgelopen week werd er goed getraind. Helaas bleek zondag een aantal sterkhouders niet inzetbaar, waardoor er wederom aanpassingen gedaan moesten worden.

“Vandaag hadden we de mogelijkheid om te winnen, want we moeten punten gaan pakken. Zo eenvoudig is het. We hebben een brede selectie, daar mogen en kunnen we niet over mopperen. Maar de realiteit is dat we niet kunnen leveren, althans niet wat ik er van verwacht. We waren slordig, ruzie met de bal, speelden in een laag tempo. De bal te vaak naar de verkeerde kleur spelen”.

“Wij waren wel ietsjes beter dan Baronie, vond ik, het staat 0-0 na driekwart wedstrijd in de benen. Wij krijgen een corner en een goede kans. In het omschakelmoment komt een diepe bal. Bas Schol redt daarop knap, maar de bal komt uiteindelijk via een vreselijke klutssituatie voor Jens Wirix. Zo sta je ineens met 1-0 achter. Wij gaan vervolgens alles of niets spelen. Dan doet een gegeven strafschop diep in blessuretijd ons de das om, Yassine Mejres schiet raak, en gaan we van het veld met een 2-0 nederlaag”, omschrijft ten Bosch de laatste fase. “De uitvoering vandaag was erbarmelijk en dat moet echt wel beter. We gaven simpelweg niet thuis. Tijdens de terugreis in de bus was iedereen wel degelijk ervan bewust dat het beter moet”.

De ploeg uit de Watergraafsmeer heeft razendsnel een opkikker in de vorm van een paar stevige overwinningen nodig, om niet in diepere problemen te komen. Onderin de Derde Divisie is het namelijk spannender geworden. Het verschil tussen nummer zestien – Baronie – en de veilige twaalfde plek waar Quick staat is slechts twee punten. Jos staat daar tussenin. JOS treft komend weekend subtopper Unitas op Driebrug.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Derde Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)