JOS

JOS speelt tegen Quick kansloze wedstrijd na slechte start

Ondanks een prima zonnetje, pakten na afloop van de voetballes tegen Quick (0-4) donkere wolken samen over Driebrug in de Watergraafsmeer. De glimlach, voorafgaand aan de wedstrijd nog zichtbaar, verdween als sneeuw voor de lentezon. JOS verloor zijn derde thuiswedstrijd op rij en moet inmiddels serieus gaan waken voor de n/c plaatsen.

JOS werd al vroegtijdig in de opbouw verstoord door Quick en hierdoor ontstonden de eerste dreigende momenten voor het doel van keeper Bas Schol. Na vijf minuten spelen eindigde de bal na een overname lichtjes op de hand van Boris van Santen. Scheidsrechter Thomas Hardeman twijfelde niet, floot af en legde de bal op het randje van de zestien meter. Op advies van zijn neutrale assistent, die op ongeveer zestig meter afstand stond werd uiteindelijk beoordeeld dat de handsbal net binnen de lijnen was; penalty. Quick speler Jaap Fischer schoot de bal onberispelijk bij Schol binnen voor de snelle openingstreffer: 0-1.

JOS trainer-coach Cor ten Bosch vond de beslissing van de arbitrage voor de strafschop onbegrijpelijk: “Dat een assistent-scheidsrechter van zo’n grote afstand dit zo heeft gezien, vind ik discutabel.”

Het werd een zware dag: “Ik was vooraf erg positief gestemd over deze wedstrijd”, klonk Ten Bosch monter. “We hadden goed getraind. We starten met een frisse ploeg. Behoudens Tony Tol en Richmond Bossman had ik veel jonge jongens opgesteld. Het leek zondagmiddag uiteindelijk wel een kopie van het Nederlands Elftal (nederlaag tegen Frankrijk, red.).”

Quick zette door en liet de gastheren niet in de wedstrijd komen. Nog binnen het kwartier spelen leverde dit dan ook een volgende treffer op. Niet geheel verrassend werd de aanval over de flanken opgezet. Quick speler Philip Kouwenhoven wist de bal op waarde te schatten en kopte knap de 0-2 tegen de touwen. JOS kon door de hoge druk geen enkele vuist maken. Ten Bosch: “Het was verdedigend dramatisch, dit zijn van die training-momenten waar we concreet mee bezig zijn.” Virgil Smith lijdt vervolgens slordig balverlies en in het omschakelmoment is het in de drieëntwintigste minuut 0-3. Philip Kouwenhoven stond op de juiste plek en knikte wederom raak.

bas schol tegen quick

JOS had het moeilijk. Precies op de helft van de eerste helft was het feitelijk al gedaan, al heeft JOS bewezen tot het laatste moment te kunnen knokken en doelpunten te maken. Maar eigenlijk was de knock-out uitgedeeld. Ten Bosch wreef zijn ogen uit: “Later had Quick nog zo’n moment, we mochten van geluk spreken dat de 0-4 niet viel voor rust.  We kregen het steeds moeilijker. Ik heb twee spelers gewisseld in de rust. Hanne Hagary en Raymond Fafiani kwamen er bij. In de tweede helft stond het wat beter bij ons.”

Quick had het gaspedaal eraf gehaald en JOS kwam weer in de wedstrijd voor. JOS creëerde via Hagary enkele kansen, maar ook Quick liet zich niet onbetuigd. Schol zag een bal tegen het ‘houtwerk’ uiteen spatten. Het slotakkoord was voor Quick. Wederom een penalty. Enoch George maakte geen fout en bepaalde de eindstand op 0-4. Direct daarna floot arbiter Hardeman voor het eindsignaal.

quick wint van JOS

Ten Bosch: “Ik blijf zeggen dat de inzet van de jongens prima is. Ze doen stinkend hun best. Het is niet onrustig bij JOS, er is geen paniek maar het is wel enigzins normaal dat de supporters kritisch zijn en ontevreden over de behaalde resultaten. We kunnen niet blijven verliezen. We krijgen in drie thuiswedstrijden twaalf tegendoelpunten. We zetten daaar maar bitter weinig tegenover. We halen geen enkel punt. Is het dan kwaliteit? We spelen niet tegen de topploegen, maar clubs om ons heen. We kijken inmiddels naar beneden, maar dat doe ik al vijf-zes weken. Omdat we punten moeten halen om weg te raken van de onderste regionen. We hebben nog acht wedstrijden voor de boeg, genoeg te halen. Elke wedstrijd is zwaar, maar dat geldt voor de meeste teams. In deze competitie worden geen cadeaus uitgedeeld. Hier moet je strijden. We moeten snel leren van onze fouten en het voetbal in de ploeg zien terug te krijgen. Dat is de eerste opdracht.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)