Tim Plemper had zondagmiddag moeite het net te vinden

JOS verliest doelpuntrijke wedstrijd van concurrent Gemert

Jos Watergraafsmeer heeft zondagmiddag op eigen veld een 3-5 nederlaag geleden tegen een directe concurrent, Gemert, en doet derhalve slechte zaken. Eerder dit seizoen werd er nog een uitoverwinning gepakt (1-2).

Waar het duel in de beginfase gelijk op ging en het aan beide kanten best aardig liep werd Gemert gaandeweg dreigender. Zo moest Schol na een stief kwartier reddend optreden en was JOS gewaarschuwd voor de aanvalsdriften van Gemert. Na ruim een kwartier had JOS doelman Bas Schol geen antwoord op het schot van Kees Brugman: 0-1. Het wordt nog erger voor JOS: binnen het half uur staat de thuisploeg van coach Cor ten Bosch op een 0-2 achterstand. Fabrizio Deben scoort na een snelle combinatie met Gregory Lammers: ruststand 0-2.

Na rust wil Gemert verder afstand nemen en JOS niet dichterbij laten komen. De 0-3 hing dan ook in de lucht, maar de kopbal van Brugmans werd van de lijn gehaald. De volgende gevaarlijke aanval leverde een strafschop op voor de gasten. Ralf Kemper wordt naar de grond gewerkt, hij gaat ook zelf achter de bal staan en zet JOS voor een vrijwel onmogelijke opgave om nog terug te komen in de wedstrijd: 0-3.

Gemert wordt slordiger, gaat achteruit leunen en JOS wil met alle middelen naar voren; Dat levert ook direct wat op. Met nog een half uur op de klok brengt Tim Plemper de stand terug: 1-3. Wouter Barten brengt de marge weer op drie door twintig minuten voor tijd de stand op 1-4 te zetten. Voor JOS is het nog niet klaar, het moet nog een doelpunt incasseren. Opnieuw is het Kemper, dankzij invaller Eon Herman die als een sneltrein over de linkerflank raast: 1-5.

1-5. JOS is de weg kwijt

JOS blijft wel knokken, zich inzetten. Met een afstandschot maakt Malcolm Esajas er 2-5 van en het slotakkoord is voor Revellinio Slijters: 3-5.  Cor ten Bosch na afloop: “Dit is echt Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Na de 0-2 zet ik het tactisch om. Uiteindelijk hebben we dik verdiend verloren. We zitten niet in onze beste fase. We staan er nog goed voor, maar punten zijn broodnodig. Ik raak niet euforisch als we tien punten uit vier duels halen en ik ben niet in paniek als we nul punten uit de laatste twee duels hebben. We proberen iedere week de wedstrijden te winnen. De inzet was zondagmiddag wel goed, maar we krijgen teveel tegenslagen op dit moment. Dan ontstaan er ook wat scheurtjes. Dat is normaal. Is zeker ook niet erg. Is het pech? Of toch kwaliteit?”

Cor ten Bosch

JOS neemt met achtentwintig punten inmiddels weer een ‘gevaarlijke’ positie in. De komende duels tegen Quick en Udi’19 tegen zullen moeten uitwijzen of de Amsterdammers nog een rol van betekenis gaan spelen of naar beneden moeten gaan kijken.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)