JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer behaalt zege tegen beter DEM

JOS Watergraafsmeer boekte zondagmiddag een gestolen overwinning op DEM. Hoewel de thuisploeg het betere van het spel had, slaagden de Amsterdammers erin om met een 0-1 overwinning naar huis terug te keren.

DEM begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde binnen een mum van tijd enkele grote kansen. De gastheer maakte deze echter niet af, waardoor JOS Watergraafsmeer in leven bleef. Ondertussen kreeg de ploeg van Cor ten Bosch een aantal teleurstellingen te verwerken. Zo moest Hanne Hagary van het veld af met een hoofdwond, terwijl Tim de Jong eveneens vroeg naar de kant moest. Desondanks kreeg JOS Watergraafsmeer in de slotfase van de eerste helft nog enkele mogelijkheden, maar ook die gingen er niet in.

Na de rust stond JOS Watergraafsmeer beter op het veld en kreeg het meer grip op de tegenstander. Een kwartier voor tijd anticipeerden de bezoekers razendsnel bij een vrije trap, waarbij Malcolm Esajas knap Revellinio Slijters wegstak. Voor hem was het vervolgens nog een koud kunstje om de openingstreffer te maken. Aan het einde van de wedstrijd kreeg JOS Watergraafsmeer het voor elkaar om het eigen doel schoon te houden, waardoor het een kleine zege behaalde.

“Ik kan wel zeggen dat dit een gestolen overwinning was”, merkte Ten Bosch na de wedstrijd eerlijk op. “DEM speelde fris en vrolijk voetbal, maar kreeg het niet voor elkaar om een doelpunt te maken. Daarin slaagden wij aan de andere kant wel. Het was daarom niet helemaal verdiend, alleen we zijn er zeker gelukkig mee.”