JOS/Watergraafsmeer houdt tegen Zeeburgia wel stand

JOS/Watergraafsmeer heeft zich goed hersteld van twee keer puntverlies op rij. Nadat het bij Assendelft en AFC’34 niet lukte om een voorsprong over de streep te trekken, slaagde de ploeg van Roy van der Mije daar tegen Zeeburgia wel in. De Amsterdamse derby in de zondag eerste klasse A werd met 3-1 gewonnen.

Met een diepe zucht verliet Van der Mije het veld. “Hoe is het mogelijk dat we zoveel onrust creëeren en het voor onszelf zo moeilijk maken?”, vroeg hij zich af. “We gaan lopen met de bal, rennen, vliegen, maken verkeerde keuzes. Je moet de rust bewaren. Misschien heeft het te maken met het noodgedwongen wisselen van Teddy Janssen en Kevin Huijsman, dat zijn beslissende spelers die daarvoor kunnen zorgen. Wij zijn zelf onze zwaarste tegenstander. Niet Zeeburgia, wij maken het moeilijk voor onszelf. Maar het gaat om de punten. Morgen ben ik weer vergeten dat de laatste twintig minuten slecht waren.”

Er leek geen vuiltje aan de lucht nadat Allon Koene tien minuten na rust de voorsprong naar 3-0 had getild. In twee instanties klopte de voormalig speler van Zeeburgia doelman Jeremy Vrede. Voor de theepauze deden Omar Limon (samen met Reggie Schaap geprofiteerd van een fout van Gino Piqué) en Davey Claus (afstandsschot) dat al.

Ondanks die achterstand had Zeeburgia-trainer Reda Achkari nog het gevoel dat er iets te halen viel op Sportpark Drieburg. AFC’34 boog een week eerder een 1-3 achterstand om in een 4-3 zege, dus waarom zou zijn ploeg dat niet kunnen, redeneerde hij. Zeker toen Emanuel Davies twintig minuten voor tijd voor de 3-1 zorgde. “Vlak daarna kregen we een grote kans op de 3-2. Als die erin was gegaan, had ik het nog wel willen zien. Dan maak je kort achter elkaar twee doelpunten en is de tegenstander van slag”, aldus Achkari. Invaller Mouad Tissoudali dook vrij op voor doelman Edwin Sudibyo, die knap redde.

Vooraf gaf de oefenmeester aan dat het bonuspunten zouden zijn, maar na afloop kwam hij terug op zijn uitspraken. “Dit JOS hadden wij gewoon pijn moeten doen”, klonk het. “Zij vielen mij zwaar tegen. JOS wordt geen kampioen als ze zo doorgaan. Zeker niet. Ze voetballen ook niet als een kampioen. Dan kunnen ze wel de punten tegen ons halen, maar tegen andere ploegen zullen ze het laten liggen.”

Het lukte Zeeburgia, ondanks een paar hachelijke momenten in een overvol strafschopgebied, niet meer om de aansluiting te vinden. Daardoor pakte JOS/Watergraafsmeer moeizaam drie punten. Die zullen gekoesterd worden. “Ik moet mijn ploeg een compliment maken dat we het nu wel vasthouden. Maar dat had ook met de kwaliteit van Zeeburgia te maken. In de moeilijke fase waarin wij zitten is winnen het belangrijkste. Ik kijk niet meer naar de concurrentie. We krijgen ze allemaal nog. Als je alles wint, ben je kampioen. Eigenlijk is voetbal best simpel. En zo simpel moet je het ook houden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!