JOS onderuit in Breda: 3-1

JOS Watergraafsmeer verliest van VVSB en maakt zich op voor nacompetitie

Het seizoen zit er bijna op. De kampioenen zijn bekend, net als de meeste degradanten. Maar een aantal clubs heeft nog een spannend toetje in het vooruitzicht. JOS Watergraafsmeer en VVSB wacht beiden een zinderende nacompetitie. VVSB mikt via deze omweg op promotie naar de tweede divisie. Terwijl JOS in de laatste kans om alsnog het vege lijf te redden alle zeilen moet in- en bijzetten om in de derde divisie te mogen voetballen komend seizoen. VVSB had zondagmiddag de beste onderlinge generale en won in Amsterdam met 0-2.

Zomeravond

Het werd nog net geen zomeravond potje op Sportpark Drieburg, maar feit was dat beide teams uitermate vriendelijk met elkaar om gingen. Het werd duidelijk dat deze wedstrijd schade vrij doorkomen voor JOS en VVSB het belangrijkste was. Cor ten Bosch, aan het roer bij JOS, had bovendien nog een ander doel. ,,We willen deze wedstrijd ook eindigen zonder tegendoelpunt(en).”

Tony Tol in duel namens JOS

Kansen

Tegenstander VVSB uit Noordwijkerhout had veel spelers opgesteld die normaliter een andere rol hebben. Het was een soort van zaterdag eerste elftal, maar dan in nieuwe stijl. Overduidelijk koos trainer-coach Wilfred van Leeuwen voor het sparen van krachten voor het tweeluik met DOVO uit Veenendaal op 31 mei en 3 juni. Toch stond er een zeer representatief Noordwijkerhouts elftal, waar JOS nog heel wat mee te stellen had. De beginfase was voor JOS en vooral Tim Plemper. Binnen vijftien minuten kreeg Plemper drie mogelijkheden om te scoren, maar geen van de geboden kansen wist hij te verzilveren. VVSB speelde aftastend en afwachtend. Er stond een frisse ploeg, maar wel één die nog even aan elkaar moest wennen. Met speldenprikjes kwamen ze er zo nu en dan uit. Erg verontrustend was het niet voor het doel van Bas Schol, die na enkele weken blessureleed terug keerde onder de lat bij JOS.

Tempoloos

Gaandeweg de eerste helft namen beiden ploegen gas terug, zover dat nog mogelijk was. JOS speelde lauw, deed alsof het een verplicht nummer was. VVSB bakte er ook nog weinig van. In totaal kreeg JOS vijf grote kansen in de eerste helft, maar benutte er geen. Malcolm Esajas kon een afgemeten voorzet vrij inkoppen, maar dook onder de bal door. Het illustreerde goed wat het matig aanwezige publiek voorgeschoteld kreeg. Ook VVSB mocht nog een keer op doel schieten, Schol stond op de juiste plek om het harde schot van Bryan Anthonie Illiohan te stoppen.

VVSB kroop in de laatste fase wat meer uit de schulp, iets wat JOS leek toe te laten. JOS zakte geduldig in en liet de Noordwijkerhouters rustig rondspartelen. JOS deed zelf erg weinig moeite om wat hoger druk te zetten. ,,Nee, het is niet leuk om naar te kijken”, was de stemming bij het publiek, dat verder wel genoot van een heerlijk zonnetje.

Steunpilaren

Na een weinig vereffende eerste helft met een brilstand, was het VVSB dat het duel naar zich toetrok en ging dicteren. De uitploeg kwam sterk(er) uit de kleedkamer, had een keer gewisseld, bij JOS veranderde weinig qua tempo. Wel wisselde Cor Ten Bosch al vroeg in de tweede helft drie belangrijke steunpilaren. Sam Nijpels, Tony Tol en Raymond Fafiani werd rust gegund zodat Richmond Bossman, Adam Buchaar en Donavan Zaalman met frisse benen speelminuten konden maken. VVSB drong steeds meer aan en dat leidde uiteindelijk tot een enorme kans voor Guus Verver. Aan de andere kant kreeg Reggie Schaap namens JOS de uitgelezen kans om zijn ploeg op 1-0 te zetten, doelman Stef Hoogervorst van VVSB kon ternauwernood redden.

Buigen

Uiteindelijk was het VVSB dat twee keer toesloeg in de eindfase. Eerst bracht Schol, met een schitterende safe op een inzet van Bryan Anthonie Illiohan, nog soulaas. Uiteindelijk moest ook de doelman en zijn verdediging buigen voor de druk van VVSB. In tien minuten tijd was het Illiohan die twee maal wist af te drukken. En werd zo de eindstand bepaalt in een vriendelijk, maar erg matig optreden van JOS en VVSB.

Beide ploegen kunnen zich richten op de komende weken, dan gaat het er echt om. Scheidsrechter Jurjen Kaper had een makkelijke wedstrijd in Amsterdam. Beide teams speelden zondagmiddag niet met het mes tussen de tanden, iets wat JOS wel zou moeten gaan doen in de komende weken, anders zou de (uit)gang richting de vierde divisie snel gemaakt kunnen zijn. En dat zou een hard gelag zijn voor JOS.

Spelers blijven en nieuwe aanwinsten

Er was gelukkig ook positief nieuws te melden vanuit de Watergraafsmeer. Aaron Bruin, Danny Blom en Revellinio Slijters hebben in navolging op hun ploeggenoten ook toegezegd het rood-blauwe tenue komend seizoen te dragen. Richmond Bossman had al eerder zijn ‘ja-woord’ gegeven, maar gaat wellicht een iets andere rol in het team vervullen komend seizoen. Krystian Zwaga (sv De Meer), Ruben van Dam (ASV De Dijk), Jurre Duijn (De Zouaven) en doelman Kay Hilverink (OFC Oostzaan) sluiten aan bij JOS in het seizoen 2023-2024.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag derde divisie

Bekijk hier de foto’s van Mario Wormhoudt 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)