JOS -AGB

JOS/ Watergraafsmeer wil na tik weer zelf graag de lakens uitdelen

Voor JOS / Watergraafsmeer begint aankomend weekend de competitie in de Vierde divisie. In de Watergraafsmeer zijn ze ambitieus, maar ook realistisch. Stadsgenoot WV- HEDW is de eerste opponent in de seizoenouverture op Sportpark Drieburg. Een geduchte tegenstander. In de vijfde en laatste oefenwedstrijd – voordat de competitie start – won JOS zondagmiddag van eerste klasser AGB met 4-2.

JOS - AGB

Het zijn tropenweken voor trainer-coach Cor ten Bosch. Na een loodzwaar seizoen in de derde divisie deed JOS voor dit seizoen een stap terug. Tijdens de laatste periode, waarin JOS streed tegen degradatie en in de nacompetitie voor lijfsbehoud terecht kwam, was er ook een camera team aanwezig om alles vast te leggen. Maandagavond begint de zevendelige serie over De Voetbaltrainer en Ten Bosch speelt daarin een prominente rol. ,,Ze verwachten er veel van. Waarom? Omdat iedereen hetzelfde meemaakt. Het maakt niet uit of je hoog of laag speelt. Bij de jeugd of de senioren. Het gaat dus niet om het niveau, maar om de beleving. Ik heb vorige week de eerste beelden gezien, samen met de andere trainers-coaches. Een borreltje na afloop. Een leuke groep gasten uit alle windstreken. We gaan het allemaal zien en meemaken. Mensen zullen er wat van vinden, of het allemaal wel zo nodig is, maar dat maakt niet zoveel uit. Het was in elk geval interessant om mee te maken.”

Cor ten Bosch zal de komende tijd elke maandagavond te zien zijn in een reality programma over voetbaltrainers.

JOS draaide tot dusver een redelijke voorbereiding. Negen spelers vertrokken uit de selectie, waaronder Malcolm Esajas (gestopt) en Virgil Smith (transfer naar het buitenland). Ten Bosch heeft zich inmiddels verzoend met de stap terug op competitie-niveau en klinkt weer enthousiast. ,,Het merendeel is gebleven en we hebben er een aantal goede gasten voor terug gekregen. Vooral fitte jongens. Dat is erg fijn. Ze passen goed in de groep. Na vijf oefenduels heb ik een redelijk beeld van de spelers. We hebben geoefend tegen WV-HEDW (0-0), Ajax (2-3 verlies) waar we met twee teams hebben gespeeld, Argon (5-0) en Velzen (4-1). Zondag was de laatste in de reeks tegen AGB (4-2) en ik ben zaterdagmiddag zelf nog even gaan kijken bij WV-HEWD die tegen De Dijk (7-0, red.) speelden. Dat wordt komend weekend een leuk potje.”

AGB - JOS

Ook voor JOS geldt dat de selectie nog niet compleet is geweest. Ten Bosch weet goed met dat bijltje te hakken. ,,Dat is de periode waarin we nu leven. Het is nog schoolvakantie, daardoor missen we nu nog wat jongens. We kunnen de nieuwe spelers wat meer laten spelen en dat bevalt goed. We hebben verschillende wijze van spelen getraind en geoefend in wedstrijden. We gaan goed kijken wat bij ons past. Ik zie sowieso veel spirit, een goede team inspiratie. Er waait echt even een frisse wind, dat was ook wel nodig, want niemand is veel vrolijker geworden van vorig seizoen. Wat ik tot nu toe van mijn eigen ploeg heb gezien, geeft mij een goed gevoel.”

AGB KEEPER

Trainer-coach Imdat Ilguy van AGB moest ook nog improviseren, maar is vol vertrouwen dat zijn AGB een goed seizoen gaat draaien. ,,Ik heb zondagmiddag een leerzame wedstrijd gezien, vanuit onze positie bekeken én het team weer beter leren kennen. Een wedstrijd met twee gezichten, waarbij we in de eerste helft snel konden scoren. Verdedigend stonden wij daarna niet altijd even goed. Dat het bij rust 3-1 stond was een terechte afspiegeling. JOS had er misschien nog wel een paar in kunnen of moeten schieten. Ik vond ons in de tweede helft beter voor de dag komen. We stonden nu goed in onze posities, JOS wist minder te creëren en wij kregen wat vaker kansen om te scoren. We hebben nog even te gaan in de voorbereiding, aangezien we eigenlijk pas net zijn opgestart.”

De derby JOS tegen WV-HEDW wordt zaterdag 26 augustus gespeeld op Sportpark Drieburg. De aanvang is 15.00 uur en het duel staat onder leiding van arbiter Tulen.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)