Home / Algemeen / JOS Watergraafsmeer wint aantrekkelijk duel van De Zouaven

JOS Watergraafsmeer wint aantrekkelijk duel van De Zouaven

JOS Watergraafsmeer is al veilig in de zondag Hoofdklasse, maar heeft met een 1-2 overwinning op bezoek bij De Zouaven ook afstand genomen van de degradatiezone. De ploeg van Sander Middelbeek won in Grootebroek door doelpunten van Thierry van der Kooye en Patrick Lokken.

De Zouaven schoot uit de startblokken in een wedstrijd die nergens meer om ging. JOS Watergraafsmeer is veilig en de thuisploeg zal nacompetitie moeten spelen. In de vijfde minuut moest er een bal van de lijn gehaald worden door JOS uit een corner. De Zouaven had in de beginfase het betere van het spel, al duurde dat niet lang. JOS kreeg al snel grip op het spel met een kans voor Patrick Lokken, maar hij kon net niet uithalen. Ook stuitte hij op de doelman. De grootste kans was uit een vrije trap van aanvoerder Maurice Renger, alleen ging de kopbal van Paul Bekker via de onderkant van de lat het doel uit.

Na een half uur was het wel raak voor de Amsterdammers. Uit een mooie pass van de jonge rechtsback Patrick Wentzel kon Thierry van der Kooye de doelman omspelen en de 0-1 binnen schuiven. Kort daarna kreeg de thuisploeg een vrije trap op een gunstige positie, maar ging de bal naast. Toch was het JOS dat weer tot scoren kwam. Lokken kopte een lange bal van Roy Bussman terug, waarna de bal via Bekker weer terecht kwam bij Lokken. Hij hoefde niet na te denken en schoot prachtig de 0-2 binnen. Bekker had zelf ook de kans om te scoren, alleen ging zijn kopbal rakelings naast. Aan de andere kant moest doelman Colby Harmon nog drie keer reddend optreden, maar hield zijn doel schoon.

JOS - Zouaven

In de tweede helft gingen beide ploegen verder met hun aanvallende spel. Langzaam nam JOS toch weer de overhand. Spits Bekker kopte opnieuw rakelings het doel van De Zouaven en kort daarna ging zijn inzet na een mooie voorzet van Arthur van Metelen naast. De thuisploeg kon ook nog gevaarlijk worden. Eerst moest doelman Harmon nog redding brengen met zijn voet, maar daarna werd hij alsnog gepasseerd. Een voorzet van Ruud Jong werd door Marco Mazee binnen gekopt: 1-2.

Ondanks de aansluitingstreffer was het JOS dat weer een mogelijkheid kreeg, alleen kwam Van der Kooye niet voorbij de doelman van De Zouaven. Aan de andere kant ontsnapten de gasten bijna toen Harmon een bal die van richting werd veranderd door verdediger Pieplenbosch uit zijn doel moest houden. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor JOS Watergraafsmeer de drie punten mee kon nemen naar Amsterdam.

Verslag: Marco Hoogkamer
Foto’s: JOS – Zouaven eerder dit seizoen (Martin van Zurk)