JOS/Watergraafsmeer versterkt zich met Wibout de Vetten (Hoofddorp)

Wibout de Vetten speelt volgend seizoen in het shirt van zondag Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer. De 24-jarige speler verdedigt momenteel de clubkleuren van tweedeklasser Hoofddorp. “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging”, aldus De Vetten, die als verdedigende middenvelder is gehaald.

De Vetten koos drie jaar terug bewust voor Hoofddorp. “Ik zat bij de zondagselectie van AFC, maar pendelde tussen het tweede- en eerste elftal. Omdat ik elke week wilde spelen heb ik destijds voor Hoofddorp gekozen”, legt de middenvelder uit. “Na drie jaar ben ik toe aan een stap hogerop. JOS is wat mij betreft de ideale club om mijn carrière voort te zetten. Ik heb trainer Roy van der Meije gesproken en hij gaf mij een goed gevoel. Hij heeft mij een paar keer zien spelen en hij was tevreden.”

De Vetten is gehaald als verdedigende middenvelder. Op voorhand lijken zijn kansen op speeltijd vrij groot, omdat het bij JOS/Watergraafsmeer momenteel vooral in verdedigend opzicht minder goed draait. “Niemand is verzekerd van een basisplaats, maar het is mij niet ontgaan dat het bij JOS momenteel minder loopt. Dus ik ga vol voor mijn kans. Ik vind dat ik met mijn verdedigende kwaliteiten van toegevoegde waarden kan zijn bij JOS.”

Eerst richt De Vetten nog zijn pijlen op Hoofddorp, waarmee hij hoopt te promoveren naar de eerste klasse. “In januari stonden we meer dan tien punten achter op AGB en waren we kansloos voor de titel, maar nu wij hen dankzij de 1-2 zege van afgelopen zondag tot op vier punten zijn genaderd is het kampioenschap niet onmogelijk”, aldus De Vetten. “We zitten momenteel ook in een flow, maar we moeten wel gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken. Het doel is in elk geval om afscheid te nemen met promotie. Het is twee keer net niet gelukt, laat drie keer scheepsrecht zijn.”

Naast De Vetten komt ook Elroy Tuur volgend seizoen naar Sportpark Drieburg. De 22-jarige verdediger speelt momenteel bij zondag eersteklasser EDO. Eerder versterkte JOS zich al met Renaldo Jongebloet (TEC), Gairvyno Zeefuik en Timothy van den Berg (allebei AFC 2).

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!