Kaars opnieuw belangrijk bij winst De Dijk op Hercules

In de Derde Divisie zondag heeft De Dijk de derde zege geboekt. In Utrecht won het met 1-2 van Hercules. Door de overwinning blijft De Dijk koploper, samen met OJC Rosmalen (dat vanmiddag won van OFC) en Be Quick 1887.

Het was een rommelige beginfase van de wedstrijd. Beide ploegen hadden ogenschijnlijk veel last van de harde wind, waardoor er veel passes niet aankwamen. De eerste kans voor Hercules werd veroorzaakt door De Dijk-middenvelder Tim Ruder, die de bal hard en hoog terugspeelde op Jeroen Verhoeven. Verhoeven moest met een volley de bal van de lijn halen. Hercules, dat een licht overwicht had in de eerste helft, bracht de Amsterdamse defensie met name in problemen met diepe ballen die achter de verdediging werden gelegd. Op die manier ontstond ook de grootste kans voor Hercules. Verhoeven redde echter goed op de inzet van Zakaria Issarti.

20160828 Hercules De Dijk Kaars

In de loop van de tweede helft kroop De Dijk wat meer uit zijn schulp, maar verder dan een schotje uit de draai van Ruder kwam het niet. Tot kort voor rust. Een corner van Achmed Ahahaoui werd bij de eerste paal binnen geknikt door Dennis Kaars. Zo was De Dijk uiterst efficiënt in de eerste helft en kon het met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

Meteen na rust was het opnieuw raak. Een diepe bal van Jeroen Verhoeven werd door gekopt door Nabil El Gourari waardoor Kaars werd gelanceerd. Kaars omspeelde vervolgens doelman Jarno de Jonge en tekende voor de 0-2. Hercules zocht hierna naar de aansluitingstreffer, maar kon echter amper gevaarlijk worden. Bovendien werden de uitbraken van De Dijk steeds gevaarlijker. Een kwartiertje voor tijd had Kaars de kans om zijn hattrick te maken, na een mooi steekbal van invaller Chakib Tayeb. Kaars stuitte echter op De Jonge.

Verhoeven keert in de slotfase een inzet van Plet.
Verhoeven keert in de slotfase een inzet van Plet

Een paar minuten later was het alsnog Hercules dat de spanning terugbracht in de wedstrijd. Een schot van invaller Gilbrano Plet werd van richting veranderd waardoor Verhoeven kansloos was. Hierna volgde een hectische slotfase. Een doelpunt van Koen Oost werd vanwege buitenspel afgekeurd en Plet zag zijn inzet gekeerd door Verhoeven. De Dijk hield stand en boekte de derde zege in de Derde Divisie.

De Dijk-trainer Jochem Twisker vond de overwinning verdiend: “Je ziet dat wij meer kwaliteit en rust in de ploeg hebben. Ik vond ons wel te afwachtend in de eerste twintig minuten en we kozen soms iets te snel voor de lange bal in plaats van op te bouwen. Maar al met al hadden we de controle over de wedstrijd.”

Kijk hier voor de uitslagen en stand in de Derde Divisie zondag.

Tekst en foto’s: Koen Vanhellemont

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)