Kaars redt De Dijk met twee treffers tegen EVV

In de Derde Divisie zondag heeft Dennis Kaars voorkomen dat De Dijk na de 2-1 nederlaag bij Be Quick opnieuw puntenverlies heeft geleden. De spits van de koploper scoorde twee keer en schonk zijn ploeg daarmee de 3-2 zege op middenmoter EVV uit Echt.

Voor de gasten was het spelrecept vanaf de eerste minuut duidelijk. Tegenhouden en gevaarlijk worden uit de counter. Dat lukte de middenmoter diverse malen, maar het werd De Dijk-doelman Jeroen Verhoeven gedurende de eerste 45 minuten niet echt moeilijk gemaakt.

Aan de andere kant had De Dijk met Harry Zwarthoed, die vorige week al zijn rentree maakte na blessureleed, het in eerste instantie lastig. Zo nam Zwarthoed na elf minuten de bal tevergeefs uit de lucht. Drie minuten later kreeg ook Dennis Kaars een mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten. De topscorer werd in de diepte knap aangespeeld door Nabil el Gourari, maar het schot dat daarop volgde was te zwak om EVV-keeper Michel Vercruysse te passeren.

20160412-chakib-tayeb-van-de-dijk-probeert-zijn-tegenstander-van-de-bal-te-houden
Chakib Tayeb in duel met een speler van EVV. Foto: Reinoud Buijs.

Toch lukte het Kaars alsnog om voor rust te scoren. De spits was na 41 minuten het eindstation van een vlotte aanval. Met een geplaatst schot in de verre hoek gaf hij Vercruysse – op aangeven van Zwarthoed – het nakijken: 1-0. “We begonnen uitstekend”, zag De Dijk-trainer Jochem Twisker. “We speelden in de eerste helft in een hoog tempo en gaven niks weg. Na rust begonnen we niet goed en hadden we het lastiger, omdat EVV wat hoger druk zette.”

Zeven minuten na rust toonde Verhoeven wederom zijn waarde voor De Dijk. De keeper hield EVV met een knappe redding van scoren af, maar na 54 minuten moest hij zich alsnog gewonnen geven. Uit de counter schoot Paul Schroders vol in de kruising. De nummer 14 van de Brabanders scoorde direct daarna wederom uit de tegenstoot: 1-2. “Het waren onnodige tegengoals”, vond Twisker. “Vooral bij de eerste goal stonden we niet helemaal goed op te letten. Hij kon zo naar binnenkomen en uithalen.”

ATTACHMENT DETAILS 20160412-EVV-doelman-Michel-Vercruysse-mt-het-antwoord-schuldig-blijven-na-schot-van-Dennis-Kaars.-Foto-Reinoud-Buijs.
EVV-doelman Michel Verecruysse moet het antwoord schuldig blijven op een schot van Kaars. Foto: Reinoud Buijs.

Toch bleef De Dijk voetballen. Dat resulteerde na iets meer dan een uur in de 2-2. Een schot van Achmed Ahaoui werd door EVV’er Tom Hanssen van richting veranderd en belandde pardoes in het doel.

In het restant van het duel golfde het op en neer, waarbij De Dijk aan het langste eind trok. Uiteindelijk bezorgde Kaars de Amsterdammers de zege door zijn tweede van de middag te maken: 3-2. “Toen Dennis voor de tweede keer scoorde, was ik echt opgelucht”, bekende Twisker, die na de goal van Kaars van vreugde opsprong van de bank. “Hoewel we in de tweede helft te slordig speelden, ben ik blij met de drie punten en de strijdlust van mijn ploeg.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.