Kansen genoeg bij AGB – Hoofddorp, desondanks werd het 1-1

Zondag werd de tweede speelronde in de zondag eerste klasse gespeeld. AGB ontving op Sportpark Ookmeer Hoofddorp. Voor AGB was dit de eerste wedstrijd van het seizoen, vorig weekend werd de wedstrijd tegen FC Uitgeest afgelast. Deze wedstrijd wordt aankomende donderdag ingehaald. Hoofddorp versloeg in de eerste wedstrijd promovendus Assendelt met 2-1. Op Sportpark Ookmeer eindigde de wedstrijd tussen de twee Noord Hollandse ploegen in een 1-1 gelijkspel.

Tijdens de eerste fase had AGB het merendeel van het balbezit, maar de Amsterdammers waren niet het gevaarlijkst. Hoofddorp kreeg een paar uitstekende mogelijkheden. Een paar keer werd er goed buitenspelval ontdoken.  AGB-keeper Halil Suzulmus bracht de eerste keer redding door ver z’n doel uit te komen, echter raakte hij hierbij wel z’n tegenstander. De scheidsrechter besloot dat het reglementair was en liet doorvoetballen. Bij de tweede  bal ging Miliano Groenbast goed diep, hij kwam oog in oog met de AGB-keeper. Hij wilde de bal afleggen op zijn medespeler, maar een AGB-verdediger wist daar nog net een voetje tussen te steken. De inzet die volgde was een prooi voor doelman Suzulmus. Na een half uur kon Hoofddorp op voorsprong komen. Na goed voorbereid werk van Groenbast, werd de bal door zijn collega aanvaller voorlangs geschoten.

De eerste echte mogelijk voor AGB ging erin. Aanvoerder Hursut Meric begon aan een goede solo. Nadat hij zijn tegenstander had omspeeld, gaf Meric met zijn rechter de voorzet. Kursat Cil, de meegekomen middenvelder, kopte de bal beheerst achter Hoofddorp-goalie Guus Zuidema. Op slag van rust dacht AGB zelfs 2-0 te komen. Arsenio Dihalu schoot vanaf 25 meter op doel. Het schot zeilde over de keeper heen en ging richting de bovenhoek. Via de onderkant van de lat kwam de bal weer het spel in. Volgens de arbiter en zijn assistent was de bal niet over de lijn geweest.

Na de pauze begon een sterke fase van Hoofddorp. De ploeg van Jethro Abram had de bal en drong AGB achteruit. De bezoekers in het wit kregen echter weinig mogelijkheden. AGB nam vervolgens het initiatief en speelde het vertrouwde combinatiespel. Ze dachten bijna op identieke wijze als bij de 1-0 de volgende goal te scoren. Meric omspeelde zijn tegenstander en gaf vanaf de achterlijn voor. Echter kon Bakary Jobe de bal net niet goed raken. Er volgden nog enkele kansen. Een kwartier voor het eind nam Hoofddorp een vrije trap kort. Groenbast zijn schot verdween net over de lat. In de zestien van Hoofddorp had keeper Zuidema moeite met een vrije trap, in meerdere instanties kon hij de bal over de lat tikken. AGB appelleerde daarna nog voor penalty, nadat de bal tegen een arm van Hoofddorp zou zijn gekomen. Tien minuten voor tijd wist Hoofddorp de gelijkmaker te maken. Rivelinio Vermeer won het duel van zijn tegenstander en scoorde. In de slotfase waren beide ploegen druk bezig met het forceren van de overwinning en het was dreigend aan beide kanten. Echter werd er niet meer gescoord en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Abram vond dat zijn ploeg zich in de eerste helft had moeten belonen. “We hadden een van de drie grote mogelijkheden moeten maken.” Bij Hoofddorp ontbraken enkele sleutelspelers, daarom was de hoofdtrainer content met het vertoonde spel. Imdat Ilguy, de trainer van AGB, zag een wedstrijd met twee gezichten. Een waarin zijn ploeg vele kansen had, maar dat de tegenstander in de eerste helft ook mogelijkheden had.  “Zeker baal ik dat we niet gewonnen hebben, maar aan de andere kant heeft Hoofddorp ook wel wat mogelijkheden gemist.” In de rust had hij bij zijn spelers erop aangedrongen dat er kort moest worden gedekt, aangezien Hoofddorp de lange bal hanteerde. Ilguy baalde dan ook dat juist daardoor de tegentreffer werd geïncasseerd.

Donderdag neemt  AGB het dus op tegen FC Uitgeest. De Uitgeeste formatie verloor zondag met 3-2 van Hillegom. Volgende week zondag staat de stadsderby op het programma. AGB gaat dan op bezoek bij SDZ. Hoofddorp ontvangt aankomende zondag Hillegom. Klik hier voor de overige uitslagen, de stand en het overige programma in de zondag eerste klasse.