Kater voor De Volewijckers na bezoek aan DEM

In Zaterdag 3a kreeg een goed spelend De Volewijckers tegen DEM een flinke kater te verwerken. De Noord-Amsterdammers zagen DEM in Beverwijk op de juiste momenten toe slaan. Zo trok de nummer twee op de ranglijst een 3-1 overwinning over de streep.

Voor Volewijckers-trainer Ale van der Zee was het voor de wedstrijd door diverse blessures en andere mankementen
sleutelen met de opstelling. Het hield de Noord-Amsterdammers niet tegen voor een vliegende start. In het eerste kwartier kreeg het twee prima kansen. Na zes minuten spelen kwam Adam Benazouze na een knappe aanval richting het doel uit, maar de vleugelspeler strandde op DEM-doelman Danny Adrichem. Vijf minuten later op de rechterflank een scherpe pass van ‘Appie’ Challaoui op Jhamarley Landtow, maar zijn poeier werd andermaal gekeerd door Adrichem. Ondanks de goede openingsfase kwam De Volewijckers in de zestiende minuut op achterstand. DEM-midvoor Rik Stals werd na een pass weggestuurd, na een vermeende duwfout kwam hij één op één tegen Volewijckers-doelman Mitchel Vincken en liet de goalie kansloos: 1-0.

De Volewijckers was niet van slag, en zocht de aanval. De mogelijkheden werden echter niet benut. Zodat iedereen rekende op een 1-0 ruststand. Maar drie minuten voor de thee maakte de scheidsrechter een opmerkelijke beslissing. Terwijl de DEM-doelman de bal in bezit had, ging opeens op het middenveld een schel fluitsignaal. De scheidsrechter besloot opeens tot een vrije trap in het midden van het speelveld voor DEM: het verdict was na praten/opmerking van een Volewijckers-speler. In de verwarring die daaruit stond, was DEM het slimste jongetje van de klas. De bonus vrije trap werd uiterst snel genomen, en Cerilio Cijntje was vanaf de rechterkant zo attent om de bal met een schuiver in de verre hoek te schieten: 2-0. Even later konden beide teams na dit merkwaardige moment de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft had trainer Van der Zee, bij de groenwitten Issam El Bakkali ingebracht voor Daniel Abera. Maar voordat De Volewijckers stoute plannen had, lag DEM-doelpunt nummer drie al in het netje. In de eerste minuut bouwde DEM van achteruit in drie fases via de rechterkant een mooie aanval op. De voorzet vanaf die rechterflank werd in het midden van het doel door Mick van Breugel afgerond: 3-0. De Volewijckers rechtte de rug, en met prima veldspel ging het op jacht naar een treffer. Na 59 minuten spelen verdiende De Volewijckers een strafschop. Challaoui wilde uithalen, maar werd onderuit geschoffeld. El Bakkali benutte droog de pingel: 3-1. Het bleef daarna de bovenliggende partij, met de sterk spelende Mo El Jahouari als aanjager. Alleen: de tandjes moeten in het rad vallen, dus scoren. Volewijckers had het meest de bal, maar veel kansen leverde dat niet op, omdat DEM zijn zaakjes defensief goed op orde had, met uitblinkers Sofyan Oualit, Joey de Kruif en Lefteris Zantman.

Invaller Damien Simson was in de 82e minuut nog het meest dicht bij de aansluitingstreffer: zijn schuiver ging langs doelman
Adrichem, voorlangs de doellijn en de makke was dat er geen medespeler meegelopen was voor het beslissende zetje. Het zat er allemaal niet meer in voor De Volewijckers, dat zelfs nog in de 87e minuut goed weg kwam bij de enige kans voor DEM in de tweede helft. Een schot van Stan Gijzen ging over de lat.

Na het laatste fluitsignaal waren de druiven zuur voor Van der Zee en zijn team, in een wedstrijd waar De Volewijckers
veel meer verdiende dat het uiteindelijk toekwam: tegen een uitgekookt DEM, en dat zijn ook de harde feiten. Over drie weken hervat De Volewijckers de competitie tegen Reiger Boys. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud