KDO

KDO eindigt als vierde en start nacompetitie in Den Haag

Na een uitstekend seizoen voor het eerste van KDO, waarin onder andere negen wedstrijden op rij gewonnen werden, kunnen de Kwakelaars zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie. Door de terechte 0-2 nederlaag tegen Pancratius, is KDO als vierde geëindigd in Zondag 2C. Dit betekent dat ze, met acht andere teams, mogen gaan strijden voor één plaats in de 1e klasse.

Om dit voor elkaar te krijgen dient KDO drie wedstrijden achter elkaar winnend af te sluiten. De eerste horde die genomen mag worden is zondag in Den Haag tegen HVV. De Koninklijke Haagse Voetbal Vereniging kwam, op de laatste speeldag, twee punten tekort om het Delftse Wippolder in de 2e klasse D van het kampioenschap af te houden.

HVV is een oude bekende van KDO, want in het seizoen 2018-2019 speelde beide teams allebei in de 2e klasse C. Thuis wist het Kwakelse team destijds met 3-1 te winnen en in het uitduel later dat seizoen werd het 1-1. Met name Thomas Stevens zal beide wedstrijden nog scherp op zijn netvlies hebben, want zowel in De Kwakel als in Den Haag was hij trefzeker. Jim Klijn en Jesse Stange maakten de overige twee doelpunten op 28 oktober 2018.

De meest spraakmakende naam bij HVV was toen en is nog steeds hoofdtrainer André Wetzel. De 70-jarige Wetzel is als sinds 1983 trainer en wist onder andere in 2001 kampioen te worden met ASWH in de Hoofdklasse B. Daarnaast promoveerde hij in 2007 met VVV in de play-offs naar de Eredivisie met onder andere Willem Janssen en topscorer Dirk-Jan Derksen. HVV werd maar liefst tien keer Nederlands landskampioen in de jaren 1891 en 1914 en mag dan ook een ster op het shirt dragen.

KDO zal in Den Haag vooral moeten oppassen voor de 21-jarige Joppe Dekker (11 doelpunten dit seizoen) en de ervaren Tommie Steens, die 10 keer het net wist te vinden dit seizoen. Bovendien kent HVV een zeer solide verdediging, want dit seizoen kregen zij slechts 19 tegendoelpunten in 24 wedstrijden.

KDO-trainer Mark Wietsma zal zijn afscheid in De Kwakel graag willen opluisteren met een goed resultaat in de nacompetitie. Als KDO in Den Haag wint, dan kan het zich op gaan maken voor een uitwedstrijd tegen de winnaar van de Rotterdamse derby Hillegersberg – Antibarbari.

Tekst: Paul Hogerwerf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO