KDO loopt in tien minuten over Laakkwartier heen

Nadat KDO in de maand februari zonder zege bleef, en vorige week fors onderuit ging tegen koploper TAC’90 (4-0), heeft de zondag tweedeklasser een belangrijke zege geboekt. Laakkwartier werd met 5-1 verslagen. Voor de rust was het verschil al gemaakt.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal nam KDO op het eigen kunstgrasveld – het hoofdveld werd door de scheidsrechter afgekeurd – het initiatief. Gesteund door de wind in de rug werd in een tijdsbestek van tien minuten (tussen de tiende en twintigste minuut) liefst vier keer gescoord. Sven Vlasman opende de score, Jesse Stange verdubbelde de marge, Roy Verkaik maakte uit een corner van Jim Klijn de 3-0 en Bart Hoving besliste de wedstrijd vroegtijdig met de 4-0.

Een zeer riante uitgangspositie voor KDO, Laakkwartier gaf zich toch niet zomaar gewonnen. In het restant van de eerste helft kregen de Hagenezen meerdere kansen om de achterstand te verkleinen, die allemaal werden verijdeld door de Kwakelse verdediging.
In de tweede helft was het voor KDO zaak een snelle tegentreffer te voorkomen om zodoende de spanning niet terug te brengen in de wedstrijd. De Kwakelaars wisten zich goed raak met de tegenwind en gaven de jonge en technische ploeg uit Den Haag nauwelijks ruimte om tot goede aanvallen te komen.

In de zestigste minuut werd door Hoving aan alle onzekerheid een einde gemaakt: 5-0. Onder andere Vlasman, Thomas Stevens en Joeri Stange hadden in de tweede helft mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, maar lieten dit na. Tien minuten deed Laakkwartier nog iets terug. Rochanton Ferrero strafte onoplettendheid in de defensie van KDO af en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Door deze ruime en klinkende overwinning zijn de Kwakelaars gestegen naar een gedeelde vijfde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag: Paul Hogerwerf
Foto’s: Aad van der Knaap / Haaglanden Voetbal