KDO maakt het onnodig spannend tegen Altior

KDO is het linkerrijtje van de zondag tweede klasse C ingekomen. De ploeg van Raymond de Jong wipte door een 2-1 overwinning op Altior over de streekgenoot naar de vijfde plek. Jesse Stange en Sven Vlasman tekenden voor de Kwakelse treffers.

Op eigen veld nam KDO vanaf het begin het initiatief. In de zevende minuut schoot Sven Vlasman, na een goede voorzet van Mitchel Smits, de bal al rakelings naast. Altior was fel, maar had moeite met het positiespel van de thuisploeg en zelf aanvallend weinig in te brengen. In de 25ste minuut werden de bezoekers gered toen de paal een openingstreffer van Thomas Stevens voorkwam. Zeven minuten later viel de 1-0 alsnog. Een voorzet van Joris Kortenhorst werd door Jesse Stange op fraaie wijze tot doelpunt gepromoveerd.

In de tweede helft hielpen de weersomstandigheden (kou, wind en regen) niet echt mee, waardoor het spel van beide ploegen ook minder werd. Na ruim een uur spelen voorkwam doelman Tobias Ravelli de gelijkmaker toen hij een schot van Tom van der Weiden goed wist te pareren. Twaalf minuten voor tijd leek KDO de wedstrijd te beslissen. Vlasman was twee verdedigers te slim af en schoot met een droge knal de 2-0 in de verre hoek.

Met een aansluitingstreffer in de slotfase bracht Altior toch de spanning terug in de wedstrijd. Na een scrimmage kreeg Jimmy Egberts de bal voor zijn voeten en wist daar wel raad mee. De bezoekers uit Langeraar probeerden tevergeefs nog iets te forceren. KDO trok de 2-1 overwinning over de streep en klom daardoor naar de vijfde plek.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.