KDO meldt zich na uitstekende tweede helft in de top van de ranglijst

KDO heeft zeer goede zaken gedaan in de top van de zondag tweede klasse C. De ploeg van Raymond de Jong won op eigen veld met 4-1 van ROAC en klom daardoor naar de vierde plek, slechts op doelsaldo onder de opponent uit Rijpwetering.

Voor de vierde keer dit kalenderjaar werd het hoofdveld in De Kwakel en moest er worden uitgeweken van het derde (kunstgras)veld. Met de wind tegen had KDO in de eerste helft zichtbaar moeite om door de hechte sterke defensie van ROAC te komen. De beste kans voor de rust was voor ROAC’er Dick Heemskerk. Hij raakte de bal in kansrijke positie verkeerd.

Na de onderbreking waren de rollen al snel omgekeerd, want in de tweede helft kwam KDO beduidend beter voor de dag. Binnen twee minuten leverde dit succes op. Joeri Stange werd in het strafschopgebied onderuit gewerkt door Mitchel Boere, waarna Jim Klijn de toegekende strafschop benutte. Drie minuten later breidde Bart Hoving de voorsprong uit. Met een snelle 2-0 voorsprong zaten de Kwakelaars in een zetel.

ROAC werd door deze stand gedwongen om meer risico te nemen. Uit één van de spaarzame aanvallen van de gasten vond het via Loek van der Star wel de aansluiting. KDO liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Nadat de kruising een tweede treffer van Klijn voorkwam, viel even later dankzij de gebroeders Stange alsnog het bevrijdende derde doelpunt van de thuisploeg. Uit een voorzet van Joeri kopte Stange knap raak: 3-1. In de slotfase bekroonde KDO een uitstekende tweede helft met een vierde doelpunt. Op aangeven van Sven Vlasman bepaalde de eindstand op 4-1.

De strijd om de tweede plek, ver achter de onbetwiste koploper TAC’90, ligt hierdoor helemaal open. Vijf clubs strijden binnen drie punten van elkaar om de tickets voor de nacompetitie. KDO staat momenteel op de vierde plek. Komend weekend gaan de Kwakelaars op bezoek bij HVV, één van de concurrenten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.