Home / slideshow / KDO stelt Edwin Reder aan voor volgend seizoen: “De club was heel concreet”
KDO

KDO stelt Edwin Reder aan voor volgend seizoen: “De club was heel concreet”

Edwin Reder gaat aankomend seizoen aan de slag bij het eerste team van KDO. De hoofdtrainer is de opvolger van Mark Wietsma die vanaf de zomer van 2022 aan de slag gaat bij Roda ’46.

Reder was in het voorjaar van 2020 op zoek naar een nieuwe club. Hij was onder meer in een vergevorderd stadium met Van Nispen, maar de zondagclub besloot naar de zaterdagcompetitie te gaan. Aangezien Reder op zaterdag werkt, was het voor de oefenmeester geen optie om mee te verhuizen. Reder wilde echter wel graag aan de slag, waardoor hij in gesprek raakte met KDO. De vereniging zocht nog een trainer voor het tweede team. Hoewel Reder eigenlijk iets hogers zocht, besloot hij met volle overtuiging bij KDO aan de slag te gaan.

Het betekende dat Reder zich moest schikken in een andere rol. Waar hij bij zijn vorige clubs het gezicht van de club was, moest hij ditmaal veel in overleg met Wietsma. Reder had echter geen problemen met zijn nieuwe rol, omdat de onderlinge verstandhouding goed was. “Tijdens de gesprekken die we vooraf hadden, bleek dat onze visies redelijk overeen kwamen”, vertelt Reder over het eerste contact. “Het leek me vooral heerlijk om weer op het veld te staan en ik had bij het tweede team gewoon mijn eigen inbreng. Vanaf de eerste dag was het dan ook duidelijk.”

Gedurende het huidige seizoen besloot Reder echter dat hij graag weer op eigen benen wilde staan. Hij was dan ook met een eersteklasser in gesprek, maar vervolgens klopte KDO aan toen Wietsma vertrok. Reder moest daardoor een belangrijke keuze maken. “De andere club speelde een niveau hoger, maar die hadden iemand per direct nodig. Aan het einde van het seizoen zouden we dan kijken hoe tevreden iedereen was en zou ik horen of ik door mocht. Ik wilde persoonlijk dat risico niet nemen. KDO was tegelijkertijd heel concreet en overtuigde me.”

Reder leerde de spelersgroep de laatste twee seizoenen goed kennen en weet dan ook wat hem te wachten staat. “Mark heeft de selectie al redelijk verjongd, terwijl we eveneens over een goed Onder 19-team beschikken. De komende maanden zal ik met de oudere jongens in gesprek gaan om te kijken of ze volgend seizoen ook van de partij zijn. Hopelijk hebben we dan een evenwichtig team.” De hoofdtrainer is van plan opportunistischer te gaan spelen. “Dat betekent vroeg drukzetten en vooral op de helft van de tegenstander willen spelen. Ik heb zin om met de jongens aan de slag te gaan.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO