KDO zet opmars voort met nipte overwinning op ONA

KDO heeft de derde plaats in de zondag tweede klasse C ingenomen nadat het zondag wist te winnen van ONA. In Gouda werd het 1-2 tegen de degradatiekandidaat.

In het thuisduel eerder dit seizoen won KDO nipt met 2-1 van de huidige nummer twaalf van de ranglijst. De belangen voor beide ploegen waren groot, want de Kwakelaars willen er rol gaan spelen in de derde periode, terwijl ONA nog volop strijdt voor lijfsbehoud. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. In de veertiende minuut kopte Sven Vlasman de bal op de lat, waarna Thijs Plasmeijer in de rebound de bal met een prachtige uithaal in de kruising schoot: 0-1.

Deze opsteker hadden de Kwakelaars zichtbaar nodig, want hierna werd het veldspel beduidend beter. ONA wist zich hier geen raad mee en had enkele harde overtredingen nodig om KDO in bedwang te houden. De Goudse ploeg, die met name fysiek en verbaal sterk is, werd vooruit geschreeuwd door hun fanatieke aanhang, maar de Kwakelaars hielden vrij eenvoudig stand.

Direct na rust tapte ONA uit een ander vaatje en gaf KDO nauwelijks ruimte om te voetballen. De Kwakelaars kwamen niet goed uit de startblokken en in de 53ste minuut viel zelfs de gelijkmaker. Nadat een afgeslagen bal in het zestienmetergebied werd ingebracht, kon een Goudse aanvaller de bal via de binnenkant van de paal in het doel krijgen: 1-1.

De hoop op een goed resultaat groeide voor de thuisploeg, maar in de 67ste minuut was KDO uiterst effectief door een van de spaarzame kansen gelijk af te ronden. Na een een-tweetje op het middenveld tussen Vlasman en Menno Lingeman wist laatstgenoemde de bal strak voor het Goudse doel te brengen. Invaller Bart Hoving was alert en gleed de bal vervolgens bij de tweede paal binnen: 1-2.

Daarna werd het vooral overleven voor KDO. ONA hanteerde veelal de lange bal, schuwde het duel niet en werd volop aangemoedigd door hun eigen fans. Tot echte kansen voor de thuisploeg leidde deze speelstijl niet, maar de spanning was om te snijden. Na veel blessuretijd was de tiende overwinning van het seizoen alsnog een feit.

Door deze driepunter is KDO dus gestegen naar de derde plaats in de tweede klasse C. Daarnaast staan de Kwakelaars nu op de tweede plaats in de derde periode, met een punt minder dan DOSR. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag: Paul Hogerwerf
Archieffoto: Hans van Beek