Home / slideshow / KDO ziet hoofdtrainer Wietsma na twee jaar terugkeren naar Roda ’46
Mark Wietsma KDO

KDO ziet hoofdtrainer Wietsma na twee jaar terugkeren naar Roda ’46

Mark Wietsma stopt na twee seizoenen bij KDO. De oefenmeester gaat aan de slag bij Roda ’46, waar hij in het verleden al eens actief was als assistent.

Wietsma werkte voor zijn komst naar KDO bij Roda ’46, maar wilde in de zomer van 2019 op eigen benen staan. Aangezien Dick Kooijman pas net hoofdtrainer was bij de vereniging en KDO interesse toonde, besloot Wietsma te vertrekken. Hij hield echter altijd in gedachten dat hij het ooit mooi zou vinden om terug te keren. Na het belletje van Roda ’46 twijfelde hij dan ook geen moment. “Ik heb daar enkele goede gesprekken gehad, waarin we het snel eens werden over de lijn. Het is voor mij een kans om opnieuw stappen te maken in mijn loopbaan en die pak ik graag met beide handen aan.”

Toen de trainer de gesprekken met Roda ’46 aanging, wist KDO ondertussen al dat de interesse er was. “Het bestuur van KDO gaf me aan dat het mij de overstap gunt, wat natuurlijk een fijn gevoel geeft. Ik ken een gedeelte van de selectie van Roda ’46 en weet wie er in de club rondloopt, waardoor ik ontzettend veel zin heb om volgend seizoen bij de club aan de slag te gaan. Tegelijkertijd is het natuurlijk jammer om bij KDO te vertrekken, want ik heb het hier de afgelopen anderhalf jaar heel goed gehad. Deze kans kon ik echter niet laten lopen.”

Ondanks de coronacrisis, die ervoor zorgde dat Wietsma pas een paar maanden competitievoetbal met KDO speelde, heeft het beste ervan proberen te maken. Hij ziet dat de selectie een aantal grote stappen heeft gezet. “Onze manier van spelen zit er momenteel goed in. Aan de club zelf hoefde ik weinig te veranderen, want die zat eigenlijk al goed in elkaar. Ik heb me onder meer gefocust op de doorstroming van de jeugdspelers. We hebben bij KDO ontzettend veel talent in de jeugdopleiding zitten en daarvan heeft een gedeelte mooie kansen gehad. Hopelijk kunnen ze dat de komende jaren verder doorzetten.”

Edwin Reder, die dit seizoen zijn assistent is, zal aankomend seizoen de selectie onder zijn hoede nemen. “Ik heb echt onwijs goed met hem samengewerkt. Hij heeft ontzettend veel kwaliteiten in zich en is eigenlijk te goed voor een assistent. Ik heb bij de club dan ook aangegeven dat hij een goede opvolger zou zijn en ben blij dat de club ook bij hem is uitgekomen. Hij is een typische KDO-trainer.” Wietsma heeft een helder advies voor Reder. “Hij moet vooral dichtbij zichzelf blijven. In de samenwerking met mij was ik natuurlijk leidend en nu heeft hij de mogelijkheid om zijn eigen details aan te brengen. Daarnaast is hij een andere persoonlijkheid dan ik. Persoonlijk heb ik alle vertrouwen erin dat hij goede prestaties gaat neerzetten met deze groep.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: KDO

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO