Home / Algemeen / Kenneth Misa-Danso (Ajax): “Over twee weken weten we precies waar we staan”

Kenneth Misa-Danso (Ajax): “Over twee weken weten we precies waar we staan”

Ajax wacht een zware start in de zaterdag Hoofdklasse B. In de eerste twee weken treft de ploeg van Jorg Smeets titelconcurrenten Genemuiden (thuis) en Staphorst (uit). Een goede kans om direct de kampioensaspiraties kracht bij te zetten, zegt Kenneth Misa-Danso. De aanvaller wil na zijn terugkeer op Sportpark de Toekomst meteen belangrijk zijn bij de start van de competitie.

Drie jaar geleden stonden de Amsterdammers ook tegenover Genemuiden, in de Topklasse. Op eigen veld werd met 1-0 gewonnen door een vroeg doelpunt van Misa-Danso. “Een steekbal van Rience Schurman en ik krulde de bal in de verre hoek”, kan de vleugelaanvaller zich nog herinneren. In Genemuiden werd een knotsgekke wedstrijd met 4-3 verloren. Misa-Danso verwacht dat de verschillen tussen beide ploegen opnieuw niet heel groot zullen zijn. “Zij hebben ook uitgesproken voor het kampioenschap te willen gaan, dus het wordt meteen een goede test voor ons.”

En dan moet Ajax een week later op bezoek bij een andere titelkandidaat: Staphorst. “Over twee weken weten we precies waar we staan. Ik hoop dat we meteen goed van start gaan en daar gaan wij ook alles aan doen. Wij hebben de kwaliteiten om mee te strijden om het kampioenschap.” Naast nieuwe tegenstanders krijgen de Amsterdammers volgens Misa-Danso ook te maken met een extra tegenstander: “Ons shirt en de naam werkt vaak als een rode lap bij zulke ploegen. Dat haalt wat naar boven, ook bij de supporters, en daar zullen wij ook mee om moeten leren gaan. Bovendien spelen de meeste ploegen heel fysiek, dat is ook anders dan wij gewend zijn.”

Het enige wat daartegen bestand is, zijn overwinningen. “Onze thuiswedstrijden moeten we sowieso allemaal winnen. Dan kunnen we ons eigen spelletje spelen en staat niets ons in de weg”, zegt de aanvaller vol vertrouwen. Daarin lijkt een belangrijke rol weggelegd voor Misa-Danso, teruggekeerd van een jaar bij Quick Boys. In zijn laatste seizoen bij Ajax was hij negen keer trefzeker. “Ik wil dat aantal evenaren en doorgaan met waar ik hier geëindigd was: met doelpunten en assists belangrijk zijn voor het team.”

Foto boven: Rob van Vliet

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)