Ajax heeft aan vroeg doelpunt genoeg tegen Genemuiden

Ajax heeft haar derde overwinning op rij in de Topklasse geboekt. De ploeg van Bart Logchies was met een krappe 1-0 te sterk voor mede-promovendus Genemuiden. Kenneth Misa-Danso was met het enige doelpunt de matchwinner voor de Amsterdammers.

Al na vier minuten zette Misa-Danso de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Logchies: “Dat was een lekker begin, we begonnen meteen goed aan de wedstrijd. Ook voor het eerst dat we in de competitie op voorsprong kwamen. Maar daarna verzuimden we verder afstand te nemen en maakten we het onszelf nog onnodig lastig.”

Ajax kreeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar liet dat na. “We kregen het nog even lastig, zeker omdat de vermoeidheid van afgelopen week (bekernederlaag tegen NEC na penalties, red.) nog in de benen zat bij de spelers. Toch hebben we de drie punten over de streep kunnen trekken en voor het eerst de nul gehouden dit seizoen.”

Door de goede reeks staan de Amsterdammers na zes wedstrijden op een vijfde plaats in de Topklasse. “We zitten in een flow. Dat is lekker, het geeft veel vertrouwen. We hopen dit zo lang mogelijk vol te houden, maar volgende week wacht met de uitwedstrijd tegen Capelle alweer een lastige tegenstander.”

Foto Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)