Archief foto Jos Spitteler: Bobson namnes Zuidoost United tegen NFC

Kevin Bobson ziet rood en gestaakt duel

Vierde klasser Zuidoost United heeft niet echt kunnen genieten van de bekerontmoeting met hoofdklasser Koninklijke HFC uit Haarlem. Na 45 minuten voetbal stond het 0-5 en stond Zuidoost United al met negen man. Na rust werd er niet meer verder gespeeld omdat de thuisclub nog maar zes fitte spelers had.

Voormalig Ajacied Kevin Bobson is aanvoerder van Zuidoost United. Al na drie minuten moest hij de kleedkamer opzoeken wegens commentaar op de leiding. Bobson: We waren een minuut onder weg en toen had iemand van ons al geel te pakken en we kregen een penalty tegen. Absoluut onterecht. Daar op ging ik als aanvoerder verhaal halen bij de scheidsrechter en vervolgens stuurde hij me weg omdat ik hem zou hebben uitgescholden. Dat is absoluut niet waar.”

Archief foto Jos Spitteler: Bobson namens Zuidoost United tegen NFC

De teammanager van HFC Edwin Groeneveld bevestigd het verhaal van Bobson. Groeneveld: “Onze eigen spelers zeiden ook dat het geen strafschop was. Wat er daarna gezegd is weet ik niet maar de penalty was overdreven.”

De spelers van Zuidoost United trokken hun shirt al uit en wilde niet meer verder spelen. Dankzij een bestuurslid van de thuisclub werd na tien minuten het duel toch hervat met een strafschop voor HFC die door Martijn Tjon-A-Njoek werd binnengeschoten. Een minuut na die treffer was het al 0-2 door Wouter Haarmans.

Na een schandalige overtreding van Donovan, die ook wel met paars bestraft had kunnen worden moest Zuidoost United verder met negen man. De score was inmiddels al op gelopen tot 0-5. Tjon-A-Njoek maakte er nog twee en Jochem Lindenhovius was ook trefzeker.

Bobson: “Die tweede rode kaart was inderdaad schandalig. Ik kwam toen net onder de douche vandaan.Het is jammer dat het zo is gelopen want we hadden allemaal erg zin om te voetballen. Wij hadden niets te verliezen. Dit was ook helemaal niet nodig maar als je na één minuut al een penalty en rood krijgt wat niet terecht is is dat erg jammer. Voor iedereen”

Na de rust kwam Zuidoost United trainer Paul Esayas de kleedkamer van HFC binnen om te vertellen dat hij wegens blessures nog maar zes fitte spelers had. Daarop werd de wedstrijd definitief gestaakt. Bobson: “Wat daar precies is gebeurd weet ik niet. Ik moest snel weg. Ik hoor het dinsdag wel op de club.”

Groeneveld: “Het is jammer voor iedereen maar zeker geen verloren middag. Wel wat het voetbal betreft maar wij hebben na afloop in de kantine nog gezellig met elkaar gezeten en we kregen zelfs bami en kip. Dat maken we ook niet vaak mee. Ik hoop voor alle partijen dat we deze wedstrijd niet hoeven uit te spelen want daar is niemand bij gebaat.”

Archieffoto Jos Spitteler: Kevin Bobson namen Zuidoost United in actie tegen NFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)