Home / Algemeen / Khalid Ouarhis en Danny Blok naar De Volewijckers
De Volewijckers

Khalid Ouarhis en Danny Blok naar De Volewijckers

De eerste versterkingen bij De Volewijckers voor het seizoen 2020/2021 zijn Tyshawn Okoh en Chad de Jong. Maar de club voegt nog twee andere spelers aan toe aan de selectie voor komend seizoen. Dit seizoen speelde Khalid Ouarhis voor United/DAVO, terwijl Danny Blok actief was voor Stormvogels uit IJmuiden.

Khalid Ouarhis

Khalid Oaurhis is geen onbekende in het Amsterdamse voetbal. De 36-jarige middenvelder was in het verleden actief voor Blauw-Wit, DWS, Zeeburgia, OFC, Nieuw Utrecht en ZSGOWMS. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar het Haarlemse United/DAVO. Na een jaar bij de ploeg uit de zaterdag derde klasse keert hij terug naar Amsterdam.

“Ik heb het afgelopen jaar bij United/DAVO gezeten. Het is daar goed gegaan, ondanks de wat mindere resultaten”, begint Ouarhis. Ondanks dat hij het afgelopen jaar naar zijn zin had bij United/DAVO en hij goed kon opschieten met zijn medespelers, wil hij het komende seizoen graag een nieuwe uitdaging hebben. “Ik heb voor mezelf besloten om naar De Volewijckers te gaan. Een van de redenen is dat Edson (teammanager, red.) het al een aantal jaar vraagt en ik wil, ondanks dat ik 36 ben, mezelf nog testen. Dat ik nog mee kan op niveau, zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden.”

“Ze hebben me gehaald als de leider op het veld, het verlengstuk van de trainer. Ik wil de jonge jongens graag wat meegeven.” Ouarhis vertelt dat hij zelf als jeugdige speler veel geleerd heeft van zijn ervaren medespelers, deze rol wil hij graag vervullen voor zijn jongere teamgenoten. “Ondanks mijn leeftijd ben ik nog hartstikke fit en ik verwacht de komende jaren nog te spelen. Ze zijn bij de Volewijckers bezig met een leuk project en deze trein wil ik niet missen. En we zien wel waar we uitkomen.” Voor het volgend seizoen verwacht Ouarhis mee te doen om het kampioenschap, want De Volewijckers versterken zich en er komt veel ervaring in het team.

Danny Blok

Het aankomende seizoen speelt ook Danny Blok voor De Volewijckers. Voor hem is de club geen onbekend terrein. In het dagelijks leven is Blok fysiotherapeut, via zijn werk was hij al twee dagdelen per week te vinden op Sportpark Buiksloterbanne. “Dit seizoen was ik vier avonden per week bezig. Twee keer trainen bij Stormvogels en de andere twee was ik al bij De Volewijckers. Door ook voor De Volewijckers te gaan spelen, hou ik er eigenlijk twee vrije avonden er aan over. Het is ideaal voor mij.”

“Ik vind het een warme en leuke club. Merk dat de club echt aan het groeien is, dat maak ik van dichtbij mee. Zo groeit de jeugd en ik denk dat het alleen maar beter gaat worden. Ook heeft de club mooie ambities en daar wil ik graag bij helpen.” De afgelopen jaren speelde Blok voor Stormvogels, net voordat de competitie werd stilgelegd veroverde Blok de tweede periode.  “De twee jaren daarvoor hadden we ook een periode gehaald, maar waren we niet gepromoveerd. En voor dit jaar zullen we het nooit weten.”

Foto: Danny Blok

Send this to a friend