Kid Ronday schiet HBOK met drie doelpunten langs De Meern

Het was een uiterst vermakelijke bekerpot tussen zaterdag tweedeklasser HBOK en zondag hoofdklasser De Meern. Op de donkere en vooral koude woensdagavond zorgde aanvaller Kid Ronday, die zijn eerste volledige wedstrijd in twee maanden speelde, met maar liefst drie doelpunten voor een prachtig resultaat. Mede dankzij zijn sterke optreden werd De Meern met 4-2 verslagen en werd de volgende bekerronde gehaald.

Het was op papier een lastige klus, als zaterdag tweedeklasser winnen van een zondag hoofdklasser. Toch had Ronday er vooraf al alle vertrouwen in en die zelfverzekerdheid betaalde zich uit op het veld. “We waren gewoon scherp en stonden in het veld met de wil en gedachte om een ronde verder te gaan”, aldus de topschutter. “En dan is het altijd lekker om belangrijk te zijn. Zeker aangezien ik net terug ben van een blessure.”

Een knieblessure hield hem twee maanden aan de kant, maar vandaag speelde Ronday de volledige negentig minuten en nam zijn ploeg bij de hand met drie treffers. Dat terwijl de bezoekers in de eerste helft op voorsprong kwamen, na een direct zeer boeiende en kansrijke beginfase. Een schot van Joris van Rooijen werd gekeerd door doelman Robin Thiel, maar de rebound werd beheerst binnengetikt door Gokhan Yasar.

Het mooiste doelpunt van de avond zou ruim tien minuten na de 0-1 vallen. Een aanval over bijna alle schijven belandde uiteindelijk bij de opgekomen rechtsback Roy van ’t Woud, die met een afgemeten voorzet Kid Ronday bereikte, die de voorzet middels een hard schot promoveerde tot doelpunt.

Met een gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht en werd er gehoopt dat de tweede helft minstens zo enerverend zou uitpakken als de eerste dat was. De thuisploeg was zowaar nog scherper dan de eerste 45 minuten en trok de wedstrijd naar zich toe. Na tien minuten spelen was het wederom Kid Ronday die de volledige helft van De Meern overstak en besloot zelf de trekker over te halen. Koel rondde hij af en de voorsprong zou niet meer uit handen gegeven worden. Niet veel later tekende hij namelijk ook voor de 3-1, nadat Noordenbos een lange bal knap op waarde schatte, aflegde en er zo voor zorgde dat Ronday via tegenstander Van Rooijen zijn derde van de avond kon maken.

Een strafschop leek de wedstrijd te gaan beslissen, maar Robin Schaaf stuitte op doelman Verweij. “De zevende strafschop die we missen dit seizoen, dat is toch zorgwekkend”, oordeelde trainer Marc Onsia na afloop. De vierde treffer van zijn ploeg kwam overigens nog wel, van de voet van Jesse Braspenning. Een schot van Ronday bleef na de redding van Verweij liggen en Braspenning was er als eerste bij om het laatste zetje aan de bal te geven.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar tien minuten voor het einde wisten de bezoekers het gat te verkleinen tot twee doelpunten. Het tempo van de wedstrijd bleef daarmee onverminderd hoog en tot aan de slotfase bleef het kansen regenen. De thuisploeg had weliswaar de mogelijkheid om verder uit te lopen, maar ook de bezoekers lieten het liggen om dichterbij te komen. “Ik zag de bui al een beetje hangen, want het is ons vaker gebeurd dat we een tegenstander lieten terugkomen, maar iedereen bleef hard werken, dus we hebben verdiend gewonnen”, blikt doelpuntenmaker Ronday terug. “Dit zorgt er wel voor dat het bekergevoel steeds meer gaat leven in ieder geval, want dat deed het voor de winterstop nog niet echt, maar nu zou het toch wel mooi zijn als we de volgende ook winnen en in de nationale beker gaan spelen. Dan hoop ik dat we Ajax loten, mijn oude club”, grijnst de aanvaller.

De ploeg van trainer Marc Onsia haalde een hoog niveau, nadat het afgelopen weekend oefende en won tegen zondag eersteklasser Purmersteijn, versloeg het gisteravond een hoofdklasser. “Dat maakt me trots en ik ben heel benieuwd naar waar we met deze groep zullen eindigen”, glundert Onsia na afloop.

Kijk hier voor alle uitslagen in de vierde ronde van de districtsbeker.