King Peerwijk

King Peerwijk nieuwe trainer AFC IJburg

King Peerwijk is komend seizoen de trainer van de selectie van AFC IJburg. Peerwijk volgt Joshua Moi Thuk Shung op, die de selectie sinds de start in 2018/2019 onder zijn hoede had.

Peerwijk was voorheen lange tijd actief in de regio Alkmaar, als speler en later als trainer. Hij speelde bij onder andere Alkmaarsche Boys en Rood Wit Alkmaar. Later was hij actief als trainer bij onder anderen Duinrand, Koedijk en SV Flamingo. Sinds zijn verhuizing naar Amsterdam in 2016 is hij betrokken bij AFC IJburg.

“IJburg is een mooie grote club, waar de meeste aandacht naar de jeugd gaat. Ik heb me de afgelopen jaren gericht op de O15, O17 en O18 om ook die jongens langer bij de club te houden”, vertelt Peerwijk. “We zagen dat vanaf de O15 veel jongens bij ons vertrokken, omdat er te weinig perspectief was. Dat proberen we te tackelen en te veranderen.” De volgende stap is om ook met de selectie iets moois neer te gaan zetten. AFC IJburg is actief in de vijfde klasse zondag.

Peerwijk presenteerde zijn plannen aan het bestuur van de club en daar werd enthousiast op gereageerd: “King is een persoon die zorgt voor een positieve sfeer binnen onze club en met zijn voetbaldrive gaan we een mooie toekomst tegemoet met ons eerste elftal en de rest van de snel groeiende seniorentak”, aldus het bestuur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)