Rene van Vark Foto: Mario Wormhoudt

Klinkende zege voor TABA op VVA/Spartaan

TABA was het seizoen begonnen met een zege, maar leed daarna twee nederlagen. VVA/Spartaan was begonnen met twee zeges en een nederlaag. Zondag stonden beide teams tegenover elkaar en kon TABA na afloop 3 punten bijschrijven.

Het eerste half uur was de wedstrijd nog wat stroperig en konden beide teams niet echt gevaar stichten. Daarna leek de ban gebroken, maar een treffer van Emiel Smeets werd afgekeurd vanwege buitenspel. Bij rust stond er dan ook nog een 0-0 stand op het scorebord.

Maar na rust was TABA efficiënt en benutte het de kansen. Tien minuten na rust opende Smeets de score uit een vlotte aanval. Vervolgens was het raak voor aanvoerder Luc ten Brink, die alert was voor de rebound na een kopbal van Smeets. Rap daarna werd het ook 3-0 via Marcus Staphorst. De wedstrijd was gespeeld, maar TABA kon er nog twee treffers bijprikken. Eerst zette Smeets met een hard schot de 4-0 neer en in de laatste minuut mocht Steven Olie de eindstand op 5-0 bepalen.

TABA komt daarmee op 6 punten, net als VVA/Spartaan en nog een drietal ploegen. Sommigen daarvan hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Volgende week treft TABA GeuzenMiddenmeer, dat ook 6 punten heeft maar dus uit 3 duels. VVA/Spartaan ontvangt Sloterdijk, dat pas 2 keer in actie kwam en op 1 punt staat.