Knappe winst FC Almere op Delta Sports´95 (5-2)

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft zaterdag een overwinning behaald op Delta Sports. De ploeg van coach Charles Loots wist in het laatste kwartier van de wedstrijd de overwinning naar zich toe te trekken. De Almeerders staan nu op de vijfde plek op de ranglijst en eerste in de tweede periode. Wel moest FC Almere twee belangrijke spelers missen deze middag, doelman Gijs Roelofsen was nog geblesseerd en werd vervangen door Nordin Vermeulen. Aanvoerder Peter van Dongen was niet aanwezig vanwege familie omstandigheden. Mitchel Smit nam de aanvoerdersband over.

Het duel kenmerkte zich door twee ploegen die vol voor de aanval kozen. FC Almere was in de zesde minuut trefzeker, een voorzet van Mike de Blieck werd door Gary Bouwmeester slim ingekopt 1-0. De gasten kwamen echter goed terug, maar verzuimden om de gelijkmaker in te schieten. Na een kwartier spelen deed Almere het beter en wist het via aanvoerder Smit de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Delta Sports deed het in de daarop volgende periode aardig en drong Almere terug. De bezoekers kregen enkele mogelijkheden, maar zuiverheid ontbrak bij Delta Sports. In minuut dertig kon de ploeg van Herman Wallenburg de aansluitingstreffer maken, maar Almere-doelman Vermeulen redde de inzet van Lennart Dubbeldan. Delta Sports bleef vechten voor de aansluitingstreffer en kreeg deze uiteindelijk ook.  Almere werkte de bal niet goed weg, waarvan Berend Heinen kon profiteren: 2-1.

Na de hervatting weer twee ploegen die alles op de aanval gooiden. De bezoekers kwamen al vlot op gelijke hoogte. Een voorzet van Dion van Burik werd door Almere-verdediger Zakaria Lamhamdi in eigen doel gewerkt: 2-2. Beide partijen wisselden, dit zorgde ervoor dat het spel op en neer bleef gaan. Halverwege de tweede helft kwam Almere weer op voorsprong. Rogier Arduin werd aangespeeld en ging langs z’n tegenstander en haalde genadeloos uit. Door het schot was Delta Sports-doelman Matijs Mocking kansloos: 3-2. Door de achterstand gingen de bezoekers proberen de gelijkmaker te forceren, dit bracht wel het nodige risico met zich mee. Almere wist hier optimaal van te profiteren. Eerst was het De Blieck die fraai de 4-2 maakte en de 5-2 werd even later door Jerryl Korthuis binnengeschoten.

Almere-coch Loots was dik tevreden over zijn team en prees zijn ploeg dan ook gezien de vertoonde veerkracht en grote dosis inzet. ”Dit was een wedstrijd waar alles inzat. Ondanks wat omzettingen bleven ze zich aan de afspraken houden, wat uiteindelijk dit succes opleverde. Wel moet ik zeggen dat dit wel de beste ploeg was die we tot nog toe hebben bestreden”. Komende zaterdag is de Almeerse derby tussen Waterwijk en FC Almere. Klik hier voor de standen in de zaterdag tweede klasse B.

Tekst: Herman de Wit
Foto’s: Martin Bakker