Home / Algemeen / KNVB baalt ook van situatie Sloterdijk

KNVB baalt ook van situatie Sloterdijk

Gister (dinsdag 8 april, red.) maakte de KNVB bekend dat het zondagelftal van Sloterdijk uit de competitie werd gehaald. Veel clubs vonden deze maatregel een vorm van competitievervalsing en waren ‘not amused’ na deze beslissing van de KNVB. Nu reageert de bond zelf op het uit de competitie nemen van Sloterdijk.

In gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal laat de KNVB weten dat de bond ook liever niet had gewild dat het Sloterdijk uit de competitie de zondag vierde klasse E moest halen. ‘Uiterst vervelend’, zegt woordvoerder Koen Adriaanse, ‘Maar we hanteren de regels en kunnen niet anders.’

Twee keer niet opkomen dagen betekent volgens de regels van de KNVB dat je uit de competitie genomen wordt. Adriaanse: “We hebben een onafhankelijke tuchtcommissie, die beslissen dit en we zijn blij dat dat een onafhankelijk orgaan is. Zij handhaven de regels die er zijn. Het is natuurlijk heel vervelend dat het zo vlak voor het einde van de competitie moet gebeuren. Het zijn nu eenmaal de regels.”

Eerder dit seizoen kwam Sloterdijk ook al niet opdagen en kwam het meerdere malen in aanraking met de tuchtcommissie.  Waarom heeft de KNVB dan niet eerder ingegrepen? Adriaanse: “ We kunnen niet een team op basis van verwachtingen uit de competitie halen.  Natuurlijk is dit een onwenselijke situatie, maar we kunnen niet anders als een club geen team heeft. Hoe vervelend het ook is voor andere teams.”

Zoals gezegd zijn de clubs het hier niet mee eens. Lees hun verhaal ook hier op de site door hier te klikken.