KNVB-directeur Van der Zee: “Woensdag nog geen besluit over beloftenteams”

Woensdagavond wordt er in Zeist nog geen besluit genomen over de toetreding van extra beloftenteams in de Derde Divisie en Hoofdklasse. De aankondiging heeft bij de amateurclubs zoveel losgemaakt dat directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee de clubs heeft medegedeeld dat er nog niets besloten is.

“De bedoeling van deze avond is om het compromismodel over extra instroom van beloften in het seizoen 2018/’19 aan de verenigingen toe te lichten en te toetsen”, staat in de mail die Van der Zee naar alle genodigden heeft verstuurd. “Nadrukkelijk wil ik aangeven, dat er nog geen besluit is genomen.”

Nadat bekend werd dat de KNVB in het seizoen 2018-19 plaats wil vrijmaken voor acht extra beloftenteams kwamen veel amateurclubs in opstand. Een zestal clubs (IJsselmeervogels, Scheveningen, Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en VVSB) stuurde een brief met daarin het verzoek aan Van der Zee om nu juist de belangen van de amateurclubs te behartigen en het besluit terug te draaien. Daarna lieten bijna alle verenigingen uit de Derde Divisie zaterdag weten fel tegen het hoge aantal van vijf beloftenteams in hun competitie te zijn, omdat daarmee de verhoudingen enorm scheef kwamen te liggen.

“Zeer spoedig na de bijeenkomsten die deze week met de clubs (amateur- en betaald voetbal) worden gehouden, zullen de besturen van amateur- en betaald voetbal een besluit nemen over de extra instroom van beloftenteams”, besluit Van der Zee. Woensdagavond staat hem zeer waarschijnlijk een zware avond te wachten om het huidige beleid te verklaren tegenover een groeiende groep tegenstanders.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)