Home / Algemeen / KNVB komt met nieuw plan voor ‘coronaproof voetballandschap’
Bal

KNVB komt met nieuw plan voor ‘coronaproof voetballandschap’

Inmiddels ligt het amateurvoetbal alweer een paar weken stil. Aanvankelijk ging het om een periode van 4 weken, maar het lijkt erop dat die periode verlengd gaat worden.

En dat betekent dus een langere periode waarin de 1 miljoen voetballende Nederlanders nauwelijks hun sport kunnen beoefenen en de clubs te maken hebben met veel misgelopen inkomsten. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen schreef vorige week al dat veel clubs zich zorgen maken over de toekomst. De organisatie pleit dan ook voor een extra steunpakket voor amateurclubs.

Ook KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee doet dat nu in zijn column. Ook hij ziet de zorgen bij de clubs, niet alleen vanwege het gebrek aan kantine-inkomsten, maar ook door leden en sponsoren die vertrekken. Van der Zee kondigt aan dat de KNVB met een nieuw plan komt: “Het is tijd voor duidelijkheid en een nieuw perspectief. Willen we de unieke Nederlandse sportinfrastructuur met het voetballandschap behouden, dan moet er snel een ander vooruitzicht geboden worden. Weer voetballen, zoals voetballen bedoeld is. Hiertoe komen wij volgende week met Plan B, een Corona-proof voetballandschap. Daarnaast is er nog meer noodsteun nodig tot in ieder geval het einde van dit jaar.”

Foto: Tom Poederbach

BAV vraagt om nieuw steunpakket voor amateurclubs

 

Send this to a friend