Home / slideshow / KNVB past methode internationale amateuroverschrijvingen aan

KNVB past methode internationale amateuroverschrijvingen aan

Het regelen van internationale amateuroverschrijvingen gaat vanaf 1 juli veranderen, zo kondigt de KNVB aan. Waar clubs voorheen Sportlink gebruikten om deze overschrijvingen te regelen, dient vanaf volgende maand het online registratiesysteem International Transfer Matching System (ITMS) als basis.

Het nieuwe systeem is onder meer ervoor bedoeld om voetbalautoriteiten meer informatie te geven over internationale overschrijvingen. Bovendien moet het de FIFA hulp bieden om minderjarige spelers te beschermen en moeten geldstromen op deze wijze beter verlopen. ITMS was voorheen uitsluitend verplicht voor het betaald voetbal, maar nu dus ook voor amateurvoetbal.

“Om een overschrijving in te voeren in ITMS dient elke club een account te hebben waarmee je kunt inloggen in FIFA TMS. Dit account kun je aanvragen bij de afdeling overschrijvingen van de KNVB”, legt de voetbalbond uit. “Ieder persoon binnen de club die toegang wil tot FIFA TMS dient een eigen account te hebben waarop hij/zij kan inloggen. Eén persoon is de TMS-Manager, wat inhoudt dat hij/zij verantwoordelijk is voor de overschrijvingen.”

Belangrijk te vermelden is dat dit systeem voor nationale amateuroverschrijvingen níét geldt. Deze overschrijvingen blijven dus ‘gewoon’ verlopen via Sportlink.

Tekst: Jordi Smit

KNVB maakt concept klasse-indelingen bekend

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)