KNVB presenteert sportprotocol voor jeugdtrainingen

Het NOC*NSF heeft een sportprotocol voor alle Nederlandse voetbalclubs opgesteld. Dit moet eraan bijdragen dat de verenigingen vanaf 29 april zo veilig mogelijk de trainingen binnen het jeugdvoetbal kunnen hervatten.

Het protocol richt zich op gemeentes, sportaanbieders, bestuursleden, beheerders van sportaccommodaties en openbare ruimtes, trainers, begeleiders, vrijwilligers, ouders en verzorgers én sporters. In het document staat per groep een aantal richtlijnen opgesteld, waarbij de maatregelen en adviezen van het RIVM voorop staan. Op de KNVB-website kan je het document downloaden.

Directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee gaf eerder al aan zeer blij te zijn dat de jeugdtrainingen weer van start gaan. “Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken. We zijn daarom blij voor hen dat we kunnen gaan toewerken naar de heropening van de poorten van de verenigingen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: André Kroon via Pixabay

Schrijf je in: KNVB lanceert gratis webinars voor trainers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)