KNVB start onderzoek naar gestaakt duel De Meteoor – Ankaraspor

De Meteoor en Ankaraspor hebben vier werkdagen de tijd om een rapport op te stellen over wat er gebeurd is tijdens het gestaakte duel in de zondag vierde klasse E. Aan de hand daarvan zal de aanklager van de KNVB kijken of er verdere stappen ondernomen moeten worden.

Zondag brak er drie minuten voor tijd een grote vechtpartij uit. De voetbalbond laat weten dat de zaak bij hun bekend is. Omdat het om amateurclubs gaat, houdt de KNVB vast aan de gebruikelijke procedures bij gestaakte duels. Beide clubs hebben tot vrijdag om een wedstrijdrapportage te maken. “Het is vooral belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt en niet snel”, laat een woordvoerder weten.

De scheidsrechter zou afgelopen weekend enkele trappen hebben gekregen nadat De Meteoor de 4-3 had gemaakt. Uiteindelijk werd hij onder de begeleiding van de politie van het sportpark geleid. “Dit soort dingen horen absoluut niet thuis op een voetbalveld. Mensen die zoiets doen, horen gestraft te worden. Daarvoor moeten we wel weten wat er precies gebeurd is.”

In eerste instantie werd de 4-3 als eindstand ingevuld, maar inmiddels staat het duel als ‘gestaakt wegens wanordelijkheden’ genoteerd. De KNVB kan niet zeggen hoe lang het duurt voordat er duidelijkheid komt over mogelijke consequenties.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)